Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 90
 İndirme 35
EFFECT OF SOME MACROECONOMIC VARIABLES ON RISK PERCEPTION: THE TURKISH CASE
2018
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Recently Turkish economy is classified ‘fragile five’ with Brazil, India, Indonesia and South Africa because of some structural deficiencies and imbalances in its macroeconomic variables. Turkey’s fragility can be observed or measured from some economic indicators and one of them is Credit Default Swap (CDS) spread. It represents default probability of Turkish economy and it’s affected by many macroeconomic indicators. This study examines the determinants of CDS spread by using time series analysis for the period of 2011-2017 monthly data. On that note the relationships between the variables were tested with Johansen cointegration test to determine relationship in the long run . After determining long term relationship between the variables, the VECM (Vector Error Correction) model in cointegration framework was estimated in order to determine short term relationship. Lastly Granger test under VECM was applied in order to establish the uni or bi-directional causality between variables. In this frame we conclude that there is granger causality which directed from Current Account to Foreign Exchange and Foreign Exchange to CDS spread like a knock on effect. Also according to cointegration coefficient there is positive relationship between Foreign Exchange and CDS spread but we couldn’t support statistically significant relationship between Current Account and CDS spread.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 957
Atıf : 5.255
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi