Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 47
 Görüntüleme 135
 İndirme 66
Sınıf Öğretmenlerinin Suriyeli Öğrencilerin Eğitimi ile İlgili Yaşadıkları Problemler
2019
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı bulunan sınıf öğretmenlerinin sınıflarındaki Suriyeli öğrencilerin eğitimi ile ilgili olarak karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini tespit etmeye yöneliktir Araştırma, Suriyeli öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu Mersin ilinin Toroslar ilçesinde bulunan 6 ilkokulda, 160 gönüllü sınıf öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlere araştırmacılar tarafından geliştirilen verilen veri toplama aracı (anket) kişisel bilgi formu ve 22’si problemlerin tespitine 5’i çözüm önerilerine yönelik 27 anket maddesi içermektedir. Araştırmadan elde edilen bulgular öğretmenlerin; Suriyeli öğrencilere yönelik olarak Türkçe dil ve matematik becerilerinin yeterli olmadığı, yaşı büyük öğrencilerin uyum sorunu olduğu, kendi aralarında şiddet uyguladıkları, Türk öğrencilerle karşılıklı şiddet uyguladıkları, oyunlarının şiddet içerikli olduğu, arkadaş seçimlerini kendi aralarında yaptıkları, okul kaynaklarının ve veli katılımının yeterli olmadığı ve rehberlik servisinin yeterli olduğu yönündeki görüşlere katıldığını göstermektedir. Öğretmenler; Suriyeli öğrencilerin ayrı sınıfta okumaları, velilerin ana-baba eğitimine alınması, öğrencilerin kaynaştırmadan sonra diğer sınıflarla birleştirilmesi ve yaşı büyük olanların ayrı sınıflarda eğitim almaları konusundaki önerilere de çoğunlukla katılıyorum düzeyinde görüş bildirmişlerdir. Ankete verilen yanıtlar üzerinde, SPSS programında testler kullanılarak yaş, cinsiyet, medeni durum, lisans eğitimi, öğretmenlikte geçen kıdem yılı, okutulan sınıf düzeyi ve hizmet içi eğitim değişkenlerine göre fark analizi yapılmıştır. Cinsiyete göre 2, lisans eğitim durumuna göre 3, yaşa göre 3, kıdeme göre 1, sınıf düzeyine göre 5, hizmet içi eğitime göre 5 maddede öğretmen görüşleri arasında farklılık bulunmuştur. Fark bulunan maddelere göre; kadın öğretmenlerin şiddete karşı daha duyarlı oldukları, Kıdemli öğretmenler ile 4. Sınıfı okutan öğretmenlerin uyum sorunlarına ilişkin daha iyimser oldukları, Suriyeli çocukların eğitimine yönelik hizmet içi eğitim alanların şiddet ve adaptasyon sorunlarına daha ilgili oldukları ifade edilebilir. Bu bulgular geleceğe umutla bakmak için sebep olduğu şeklinde yorumlanmıştır. Öte yandan, sorunların çözümü için merkezi otoritenin inisiyatifinin beklendiği düşüncesiyle, yerel aktörlerin daha fazla aktif olmasının yollarının aranması gerektiği önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Sinif Ogretmenlerinin Suriyeli Ogrencilerin Egitimi Ile Ilgili Yasadiklari Problemler
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to identify the problems and solutions that Syrian students in their classrooms encounter in relation to their education The study was conducted with the participation of 160 volunteer classmates in 6 primary schools located in the Toroslar district of Mersin, where Syrian students are intense. The data collection tool (anquête) provided to teachers developed by researchers contains a personal information form and 22 of the problem-detection 5 of the solution suggestions for 27 survey articles. The findings obtained from the study show that teachers have not sufficient Turkish language and math skills towards Syrian students, that older students have a problem of adaptation, that they use violence among themselves, that they use mutual violence with Turkish students, that their games are violent, that they make friends choices among themselves, that the school resources and guardian participation are not sufficient, and that the guidance service is sufficient. Teachers have often expressed their opinion on the recommendations on the study of Syrian students in a separate classroom, the adoption of parents and parents, the association of students with other classes after coaching and the adoption of older students in a separate classroom. On the answers to the survey, the tests in the SPSS program were used to analyze differences according to age, gender, civil status, bachelor's education, graduate year in teaching, class level taught and service-in-service education variables. According to gender, 2, according to the status of license education, 3, according to age, 3, according to age, 1, according to class level, 5, according to service education, there was a difference between the teachers’ opinions in article 5. According to the different materials, women teachers are more sensitive to violence, with Higher Teachers. It can be stated that the teachers in the classroom are more optimistic about the problems of adaptation, the areas of service education for the education of Syrian children are more related to the problems of violence and adaptation. These findings are interpreted as a reason to look at the future with hope. On the other hand, with the view that the initiative of the central authority for the resolution of problems is expected, it is suggested that local actors should seek ways to be more active.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 925
Atıf : 3.670
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini