Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Ortaokul Öğrencilerinde Okula Aidiyetin Okul Sporları Bağlamında İncelenmesi
2022
Dergi:  
Journal of History School
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı ortaokul öğrencilerinin okula aidiyetlerinin okul sporları çerçevesinde incelenmesidir. Çalışma öğrencilerin okula aidiyetini betimlemesi bakımından tarama modelinde betimsel bir araştırmadır. Araştırmanın örneklemini 218 kız, 182 erkek olmak üzere 400 ortaokul öğrencisi oluşturmaktadır.Araştırma verilerinin toplanmasında Goodenow (1993) tarafından geliştirilmiş, Sarı (2011) tarafından Türkiye’ye uyarlaması yapılmış Okula Aidiyet Duygusu Ölçeği kullanılmıştır.İki alt boyuttan oluşan ölçeğin güvenirlik katsayısı  R=.86 olarak hesaplanmıştır.Araştırmada ayrıca kişisel bilgilerin toplanması için araştırmacılar tarafından düzenlenmiş olan kişisel bilgi formu kullanılmıştır. Verilerin analizinde SPSS 21.00 istatistiksel paket programı kullanılarak; betimsel istatistikler, t-testi, tek yönlü anova testi gibi istatistiki tekniklerden yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda okul spor takımlarında yer alan öğrencilerin okula aidiyetlerinin daha yüksek, reddedilmişlik düzeyinin daha düşük olduğu gözlenmiştir. Ayrıca kız öğrencilerin erkeklere göre daha düşük düzeyde reddedilmiş hissettikleri görülmüştür. Bireysel spor ve takım sporları ile ilgilenen öğrencilerin okula aidiyet ve reddedilmişlik duygusu bakımından farklı olmadığı gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Students in the middle school study in the context of school sports
2022
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to study the attitudes of high school students to school in the framework of school sports. The study is an imaginary research in the scanning model in terms of the student's attitude to the school. The sample of the study consists of 400 high school students, including 218 girls, 182 men.In the collection of research data developed by Goodenow (1993) and adapted to Turkey by Yellow (2011) the School Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional Emotional. SPSS 21 in the analysis of data. Using the statistical package program, statistical techniques such as visual statistics, t-test, one-way anova test have been used. The study found that students in school sports teams had a higher level of school membership and a lower level of rejection. It has also been shown that girls students feel rejected at a lower level than men. Students interested in individual sports and team sports have not been observed different in terms of the feeling of belonging to the school and rejected.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of History School

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.883
Atıf : 3.504
Journal of History School