Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 79
 İndirme 34
Ekim Devriminden Sonra Türkmenistan’da İktidar Mücadelesi: Karşı Devrime Karşı Mücadele (1918-1919)
2017
Dergi:  
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma , Orta Asya tarihinin önemli konulardan birini– Amuderya’nın alt mecralarında geçen vatandaşlık (iç) savaşını ayrıntılı olarak incelemektedir. Çalışma, bu konuda yazılan Türkmenistan SSC’inde önemli eserlerden biri olarak kabul edilmektedir. Çalışma, Türkmenlerin Rusya İmparatorluğu tarafından yönetildiği dönemde Orta Asya’nın, özellikle de Harezm’in değişik yerlerindeki durumlar üzerine ortaya çıkan ayaklanmaya, karşı mücadelenin, karşı devrimin (konterrevolyutsiya) sebebi, konusu, halkın karşı devrime verdiği desteği açıklaması gibi konuları içermektedir. Bu eserin başlıca amacı dönemin siyasi ideolojisi çerçevesinde karşı devrimin sebeplerini aydınlatmaktır. Rus İmparatorluğunun yaptıklarını ve yerel Hanların, özellikle de Cüneyt Han’ın gerçekleştirmeye çalıştığı eylemleri dönemin komünist bakış açısıyla aydınlaştırmaya çalışmaktadır. Aynı zamanda bu çalışmada konuyla ilgili olarak Türkmenistan elyazmaları fonunda bulunan yazılı belgeleri esasında değerlendirilmektedir. Eserin sonunda ise 1918-1919 tarihleri arasında ortaya çıkan karşı devrimin kronolojisi ele alınmıştır.S. Narmedov, Türkmen halk tarihi ve mücadelesiyle ilgili çalışma yapan ve yazılar kaleme alan komünist bir bilim adamıdır. Yazar 1976 yılında Aşkabat’ta Türkmenistan Akademisinin “ilim” yayınları tarafından “Horezm’de Kontrrevolyutsiyanın Derbi-Dağın Edilmeği” ismiyle yayımlanan eserin sahibidir.

Anahtar Kelimeler:

The Power Struggle In Turkmenistan After The Octobery Revolution: Struggle Against The Counterrevolution (1918-1919)
2017
Yazar:  
Özet:

This article/thesis particularly investigates one of the most important events of the history of Middle East, the civil war at the bottom watercourse of Amuderya.  Indeed, this article/thesis is considered to be one of the important works written on this subject in Turkmenistan. This article comprises the reasons of the revolts, the problems that the revolt resulted in and the explanation of the social situation in the different areas of Turkmenistan in the period of the Russian Empire ruling. The main purpose of the article is to illuminate the causes of the counter-revolution within the main ideological frame of the political ideology. It attempts to enlighten the actions of the Russian Empire and the actions of the local Khan, especially the Cuneyt Khan, from the Communist viewpoint of the time. At the same time, my work is assessed on the basis of written documents in the Turkmenistan handwriting fund. At the end of the work, the chronology of the counter-revolution that emerged between 1918 and 1919 is given. S. Narmedov is a communist scientist working on the history, struggle and survival of Turkmen people. He is the author of the work published in 1976 in Ashgabat by the publications of the Turkmenistan Academy “Ilım” under the title of “Derby of Conterrevolution in Horezm”.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 908
Atıf : 1.126
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini