Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
Türkiye’de Gençlerin Göç Algısı ve Toplumsal Uyumun Önündeki Engeller
2022
Dergi:  
HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Şanlıurfa ilinde yaşayan gençlerin bakış açısıyla toplumsal uyum sürecindeki engellerin ortaya çıkarılarak sosyolojik olarak analiz edilmesini ve böylelikle sorunlara toplumsal ve politik açıdan çözüm önerileri oluşturmayı hedeflemektedir. Nitel araştırma yöntemlerinin kullanıldığı bu çalışma, 2021 yılında Avrupa Birliği destekli Erasmus+ projesi kapsamında gerçekleştirilen çalıştaylarda bir araya gelen Türkiye ve Suriye doğumlu gençlerle gerçekleştirilmiştir. Elde edilen bulgularla yaş aralığı 18-30 olan genç katılımcıların gündelik hayat pratiklerini ve anlatılarını ve bu pratiklerin ve anlatılarının kesişimini anlamaya yönelik analizler yapılmıştır. Çalışmada yasal, ekonomik, sosyo-kültürel ve kamusal alan engelleri olarak adlandırılan sosyal uyumun önündeki dört temel engel değerlendirilmiştir. Araştırmanın bulgularına göre, yukarıda belirtilen engellerin göçmenler ve ev sahibi topluluklar arasındaki sosyal uyumu ciddi şekilde engellediği ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Migration and Obstacles To Social Cohesion: The Perception Of Young People In Turkey
2022
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine the obstacles in the social cohesion process and analyze them sociologically, thereby suggesting social and political solutions to the problems through the perspectives of young people living in the city of Şanlıurfa. The present study was carried out with young people born in Turkey and Syria, who came together at the workshops conducted within the scope of a European Union funded Erasmus+ project in 2021. It used in-depth and semi-structured interviews to collect the data from young participants aged between 18 and 30 to understand the actions and narratives of participants and the intersection of their actions and narratives. The present study identified four fundamental obstacles to social cohesion: legal, economic, socio-cultural, and the public sphere. According to the study's findings, the abovementioned obstacles seriously hamper social cohesion between migrants and host communities.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 498
Atıf : 642
HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi