Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 9
 Sesli Dinleme 1
Anaokuluna Devam Eden Suriyeli Çocukların Sosyal Becerilerinin Psikometrik Özelliklerine Göre İncelenmesi
2020
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma anaokuluna devam eden Suriyeli 4-5 yaş grubu çocuklarının sosyal becerilerinin ve problem davranışlarının bazı psikometrik özelliklerine göre incelenmesi amacıyla yapılmıştır. İlişkisel tarama modeline göre planlanan araştırmada nicel araştırma yöntemlerinden yararlanılmıştır. Çalışma grubu Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitimi alan 77 Suriyeli çocuktan oluşmaktadır. Araştırmada kullanılan Kişisel Bilgi Formu araştırmacılar tarafından geliştirilmiştir. Araştırmada kullanılan davranış derecelendirme sistemi ise 1990 yılında Elliott ve Gresham tarafından geliştirilmiş olup 2008 yılında Bülbül ve Elibol Gültekin tarafından Türkçe ‘ye uyarlanmıştır. Araştırmanın bulguları genel olarak değerlendirildiğinde, araştırmaya katılan Suriyeli çocukların sosyal beceri toplam puanları ve özdenetim alt boyut puanlarının kız çocuklarında daha yüksek sonuçlar verdiği, problem davranış toplam puanları ve içsel problemler alt boyutunda ise erkek çocuklarında daha yüksek sonuçlar verdiği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Students Who Continue To Study The Psychometric Characteristics Of Children In Syria
2020
Yazar:  
Özet:

This study was carried out in order to study the social skills and problem behavior of the children of the 4-5-year-old Syrian group based on some psychometric characteristics. According to the relational scan model, the planned research has been used by quantum research methods. The work group consists of 77 Syrian children who received pre-school education in the 2017-2018 educational year in the Eyyübiye district of Shanlıurfa. The Personal Information Form used in the research was developed by researchers. The behavior rating system used in the study was developed by Elliott and Gresham in 1990 and adapted to Turkish by Bülbül and Elibol Gültekin in 2008. When the findings of the study are generally evaluated, the total social skill scores of the Syrian children involved in the study and the self-controlled low-dimensional scores give higher results in girls, the total behavior scores and internal problems give higher results in boys.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.379
Atıf : 10.097
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini