Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 101
 İndirme 35
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarına Göre Sosyal Bilgiler Dersi ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Sosyal bilgiler dersi öğrencilerin akademik başarısı ile çevre ve topluma uyumunun sağlanması ve demokratik bir toplum oluşturulması açısından çok önemlidir. Sosyal bilgiler dersinin bireysel ve toplumsal amaçlarına ulaşabilmesi uygulamadaki etkililiğine bağlıdır. Sosyal bilgiler dersinin uygulamadaki etkililiğinde ise öğretmenler esas unsurdur. Sosyal bilgiler öğretmen adaylarının meslekleri hakkında sahip oldukları düşünceler onların öğretmenlik meslek hayatını yönlendirmede büyük bir öneme sahiptir. Sosyal bilgiler öğretmen adaylarının branş ve mesleklerine yönelik görüşlerinin belirlenmesi ve öğretim sürecinin bu doğrultuda şekillendirilmesi önemlidir. Bu görüşten hareketle çalışmada, öğretmen adaylarının sosyal bilgiler dersi ve sosyal bilgiler öğretmenine ilişkin görüşlerini belirlemek amaçlanmıştır. Çalışmanın katılımcıları 2018-2019 eğitim öğretim yılında bir devlet üniversitesinde 3.sınıfta eğitim almakta olan 62 öğretmen adayından oluşmaktadır. Nitel araştırma modeline göre tasarlanan çalışmada veriler yarı yapılandırılmış görüşme formu ile toplanmıştır. Elde edilen veriler nitel araştırma yöntemlerine uygun şekilde belirlenen temalar altında toplanmış ve temalarda yer alan kodlar frekansları ile birlikte tablolar halinde gösterilmiştir. Analizler sonucu elde edilen bulguların yorumlanmasında öğretmen adayı görüşlerinden doğrudan alıntılara da yer verilmiştir. Çalışma sonucunda; öğretmen adayları sosyal bilgiler dersinin vatandaşlık bilinci/milli bilinç aşılaması, duyarlı ve saygılı bireyler yetiştirmesi noktasında önemine işaret etmişlerdir. Ayrıca sosyal bilgiler derslerinin; etkinliklerle zenginleştirilerek, teknoloji destekli materyaller kullanılarak, somut ve hayatın içinden örnekler verilerek ve eğitici oyunlar oynatılarak eğlenceli bir şekilde yapılması gerekliliğini ifade etmişlerdir. Öğretmen adaylarına göre sosyal bilgiler öğretmeni; iletişim becerisi ve düzgün bir diksiyona sahip, anlayışlı, çağdaş, yeniliklere açık, teknolojiyi kullanabilen, kendini ve bilgilerini sürekli yenileme becerisine sahip olmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Social Information Teacher According to Social Information Courses and Social Information Teacher
2020
Yazar:  
Özet:

The social information course is of great importance for the achievement of the academic success of the students with the environment and society and for the creation of a democratic society. The effectiveness of the social knowledge course depends on the effectiveness of the application of the individual and social objectives. In the practice of social knowledge, teachers are the main element. The ideas that teachers candidates have about their professions are of great importance in their teaching career life. Social information is important to determine the opinions of teachers candidates on their branches and professions and to form the teaching process in this direction. The aim of the study is to determine the opinions of the teacher candidates on the social information course and the social information teacher. The study participants consist of 62 teachers candidates who are studying in the 3rd class at a state university in the 2018-2019 educational year. In the study designed according to the quality research model, the data was collected through a semi-configured interview form. The obtained data was collected under topics specified according to the quality research methods and displayed in tables along with the frequencies of the codes in the topics. In the interpretation of the findings obtained by the results of the analysis, the teacher's candidate's opinions were also directly quoted. The study results; teachers candidates have pointed out the importance of social information course in the point of vaccination of citizenship consciousness/national consciousness, educating sensitive and respected individuals. They also expressed the need for social information courses to be performed in a fun way by enriching them with activities, using technology-backed materials, giving examples from the concrete and life and playing educational games. According to the teacher candidates, the teacher of social information must have communication skills and a proper diction, understandable, contemporary, open to innovation, able to use technology, the ability to constantly renew himself and his knowledge.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.105
Turkish Studies Educational Sciences