Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 44
 İndirme 14
YENİLENEN SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMINA YÖNELİK ÖĞRETMEN GÖRÜŞLERİ
2018
Dergi:  
Uluslararası Türk Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZ Sosyal bilgiler müfredatında belirtilen amaçların etkili bir şekilde gerçekleştirilmesinde programın uygulayıcısı olan öğretmenlerin büyük bir rolü vardır. Bundan dolayı, öğretmenlerin karşılaştıkları sorunların bulgulara dayalı olarak ortaya konulması önem taşımaktadır. Bu araştırma, 2017 ilköğretim Sosyal Bilgiler dersi öğretim programı ile ilgili sosyal bilgiler öğret­menlerinin görüşlerini ortaya koyarak; programla ilgili değerlendirmelerde bulunmak, programın uygulamadaki görünümünü ortaya çıkarmak ve programın gelişimine katkı sağlamak amacı ile yapılmıştır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması kullanılmıştır. Çalışma grubu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında uygun örnekleme yöntemi ile belirlenen ve gönüllülük esasına dayalı olarak Sivas İlinde görev yapan 110 Sosyal Bilgiler Öğretmeninden oluşmaktadır. Veri toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından geliştirilen ve 8 sorudan oluşan yapılandırılmış görüşme formu hazırlanmıştır. Örneklem dışında tutulan 3 sosyal bilgiler öğretmeni ile de ön görüşmeler yapılarak soruların anlaşıla bilirliği ölçülmüştür. Araştırma kapsamında elde edilen verilerin çözümlenmesinde içerik analizi türlerinden tümevarımcı analiz kullanılmıştır. Bu araştırmaya özgü olarak gerçekleştirilen güvenirlik çalışmasında toplamda % 94 oranlarında bir uzlaşma (güvenirlik) sağlanmıştır.Sonuç olarak; araştırmaya katılıp hizmet içi eğitim aldığını belirten öğretmenlerin yarıdan fazlası bu eğitimin yeterli olmadığını,  bu eğitimlerin akademisyenler tarafından az kişinin katıldığı bir grup eğitimi ile sınıf ortamında uygulamalı olarak, verilmesi gerektiğini ifade etmişlerdir. Öğretmenler, yeni programın uygulanmasında özellikle ders saati sayısının yetersizliği, programın öğrenci seviyesine uygun olmaması, müfredatın yoğun olması, ders kitaplarının yeterli olmaması, programın pilot uygulama yapılmadan aniden uygulanması gibi durumlardan dolayı zorluklar yaşadıklarını ifade etmişlerdir. Eksikliği hissedilen konuların başında Atatürkçülük konuları gelmektedir. Öğretmenler, Atatürkçülük konularının ve ders saati sayısının arttırılması gerektiğini ifade etmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Teachers' Opinion for the Teaching Programme
2018
Yazar:  
Özet:

The teachers who are the practitioners of the program in the effective achievement of the objectives specified in the Social Information programme have a major role. Therefore, it is important that the problems that teachers face are revealed on the basis of the findings. This research was conducted with the aim of presenting the views of social information teachers on the 2017 Primary Education Social Information Course curriculum; making assessments on the program, revealing the appearance of the program in the application and contributing to the development of the program. The research methods are used by research methods. The work group consists of 110 Social Information Teachers who work in the province of Sivas on the basis of their voluntary basis, determined by the appropriate sample method in the 2017-2018 educational year. It is a structured interview form developed by researchers as a data collection tool and composed of 8 questions. Except for example, 3 social information teachers were also discussed in advance and the knowledge of the questions was measured. In the analysis of the data obtained within the framework of the research, the type of content analysis has been used as a derivative analysis. The study of reliability, which was conducted specifically to this study, achieved a consensus (trust) of 94% in total. As a result, more than half of teachers who said they participated in the research and received in-service training stated that this training was not sufficient, and that these training should be given by academics in a group of training with a few people participating in the classroom environment, practically. Teachers have expressed difficulties in the implementation of the new program, especially due to the lack of the number of lessons, the failure of the program to suit the student level, the intensity of the curriculum, the lack of sufficient curriculum, the sudden implementation of the program without the pilot application. At the beginning of the fears, the fears are fears of the fears. Teachers said that the subject matter and the number of lessons should be increased.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Uluslararası Türk Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 299
Atıf : 2.689
2023 Impact/Etki : 0.641
Uluslararası Türk Eğitim Bilimleri Dergisi