Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 13
HEM'lerde Suriyelilere Türkçe Öğreten Öğretmenlerin Karşılaştıkları Sorunlar
2020
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Suriye'de yaşanan iç savaş birçok ülkeyi ekonomik, sosyal ve toplumsal olarak etkilemektedir. Savaş ve savaşın meydana getirdiği yaşam koşulları nedeniyle can güvenliği kalmayan Suriyeliler başka ülkelere göç etmek durumunda kalmışlardır. Bu durumdan en çok etkilenen ülkelerden biri de Türkiye'dir. Yoğun göç; sağlık, beslenme, barınma, çalışma ve eğitim olmak üzere birçok sorunu da beraberinde getirmiştir. Bu sorunun çözülebilmesi, göçmenlerin, geldikleri ülkelerin toplumlarıyla sağlıklı bir etkileşim kurabilmesi, ev sahibi toplumun özellikleri ve tutumlarını tanımaları açısından eğitimbilimcilere önemli bir sorumluk yüklemektedir. Nitelikli bir Türkçe öğretimi bu uyumun en önemli parçasıdır. Bu bağlamda Türkçe öğretimi geçici koruma altında bulunan Suriyeli mülteciler için yalnızca iletişim kurma becerisinin kazandırıldığı bir alan olarak düşünülmemeli, onlara yaşadıkları toplumunun değerlerini, toplumsal kurallarını ve kültürel özelliklerini de duyumsatacak bir rolü üstlenmelidir. Bu araştırmanın amacı Suriyeli yetişkinlere Halk Eğitim Merkezlerinde Türkçe öğretmekle görevlendirilen öğretmenlerin eğitim sürecinde karşılaştıkları sorunları belirlemektir. Araştırma nitel desende oluşturulmuştur. Araştırmada nitel araştırma tekniklerinden yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılmış, elde edilen veriler içerik analizi tekniği ile çözümlenmiştir. Bu analizle toplam 26 bilgi kategorisi elde edilmiş ve bunlar altı tema altında sınıflandırılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre Suriye uyruklu vatandaşlara Türkçe öğretmekle görevlendirilen öğretmenlerin eğitim sürecinde karşılaştıkları sorunlar hedef dilden, materyalden, öğrencinin duyuşsal durumundan, dersliklerin durumundan, aileden ve çevreden kaynaklandığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The problems faced by teachers teaching Turkish to Syrians in HEM
2020
Yazar:  
Özet:

The civil war in Syria has affected many countries economically, socially and socially. The Syrians who have not been safe because of the conditions of life that war and war created have been forced to migrate to other countries. One of the countries most affected is Turkey. Intense immigration has brought many problems, including health, nutrition, housing, work and education. The ability to solve this problem is an important responsibility for educational scientists in terms of the ability of migrants to interact with the communities of the countries they come, recognizing the characteristics and attitudes of the host society. A qualified Turkish teaching is the most important part of this harmony. In this context, Turkish teaching should not be considered as a field where the Syrian refugees under temporary protection are granted only communication skills, but should also take a role to sensualise the values, social rules and cultural characteristics of the society in which they live. The aim of this study is to identify the problems that teachers who are charged with teaching Turkish in the People's Education Centers to Syrian adults in their training process. The research has been created. In the research, the qualitative research techniques used semi-configured conversation technique, the obtained data was analyzed with the content analysis technique. With this analysis, a total of 26 information categories were obtained and they were classified under six topics. According to the results of the study, the problems that teachers who are assigned to teach Turkish to Syrian citizens in the course of their education are caused by the target language, the material, the student’s sensual state, the state of the classrooms, the family and the environment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.591
International Journal of Language Academy