Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 94
 İndirme 52
2000-2017 Yılları Arasında Türkiye’de Yapılan Fizik Eğitimi ile İlgili Yapılan Tezlerin İçerik Analizi
2019
Dergi:  
Ortadoğu ve Göç
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, ülkemizde 2000-2017 yılları arasında fizik eğitim ile ilgili yapılmış olan lisansüstü tezlerin çeşitli yönleriyle incelenmesi amaçlanmıştır. Tezlerin incelenmesinde içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. İncelenen bu tezler YÖK Ulusal Tez Merkezi veri tabanından fizik, fizik eğitimi, fizik öğretimi gibi anahtar kelimeler kullanılarak ulaşılabilen tezler arasından alınmıştır. Çalışmada fizik eğitimi ile ilgili ulaşılabilen 226 lisansüstü tez incelenmiştir. Verilerin analizi sonuçlar yüzde ve frekans tabloları ile gösterilmiştir. İncelenen lisansüstü tezlerle ilgili veriler incelediğinde özellikle 2004 yılından itibaren gözle görülür bir artış meydana gelmektedir. Gerek yüksek lisans, gerekse doktora tezlerinde en fazla çalışılan konu kavram yanılgıları tespit ve kavram yanılgılarını çeşitli yöntemlerle düzeltme yolları ilk sırayı aldığı tespit edilmiştir. Ayrıca örneklem bakımından incelendiğinde lisansüstü tezlerinde örneklem olarak en fazla ortaöğretim öğrencileri olurken lisansüstü öğrencilerle yapılmış çok az çalışmaya rastlanmıştır. Veri toplama aracı olarak en fazla başarı testleri, tutum testleri ve görüşmeler oluştururken alternatif değerlendirme araçlarının çok az kullanıldığı tespit edilmiştir.  İncelenen tezlerde sıklıkla çalışılan alanlar bakımından incelendiğinde özellikle temel fizik konuları, elektrik, dinamik ve ışık ses konuları oluştururken modern fizik, termodinamik ve astronomi konularına fazla yer verilmediği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

2000-2017 Yillari Arasinda Turki̇ye’de Yapilan Fi̇zi̇k Egi̇ti̇mi̇ İle İlgi̇li̇ Yapilan Tezleri̇n İceri̇k Anali̇zi̇
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the aim is to study the various aspects of the graduate theses related to physical education in our country between 2000-2017 years. In the study of the theses, the method of content analysis was used. These examined theses were taken from the data base of the YÖK National Thesis Center among the theses that can be obtained using keywords such as physics, physics education, physics teaching. The study examined 226 undergraduate theses related to physical education. The analysis of the data results are shown by percentage and frequency tables. When the data related to the reviewed postgraduate theses are examined, a remarkable increase has occurred, especially since 2004. The need for a master’s, if necessary, doctoral thesis has been found to take the first place in the methods of detecting conceptual errors and correcting conceptual errors by various methods. There are also very few studies that have been done with graduate students while most of them are high school students as examples in their postgraduate theses. As a data collection tool, the most successful tests, attitude tests, and conversations were found to be used by very few alternative assessment tools. When examined in the fields frequently studied in the examined theses, it was found that the basic physics subjects, electricity, dynamics and light sound subjects, while the modern physics, thermodynamics and astronomy subjects were not given much place.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ortadoğu ve Göç

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 838
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini