Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 1
TÜRKİYE’DE ELEKTROMİYOGRAFİ KONUSUNDA YAPILAN LİSANSÜSTÜ TEZ ÇALIŞMALARI: META ANALİZİ
2021
Dergi:  
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sinir ve kasların elektriksel potansiyelinin incelenmesine dayanan nörolojik bir tetkik olan Elektromiyografi (EMG) konusu literatürde son zamanlarda gündemde olduğu belirtilmektedir. İnsan ve sağlıkla ilişkili olan her konu bilim dünyasında önemli olduğu vurgulanmaktadır. Bu araştırmada Türkiye’deki Üniversitelerde EMG alanında yapılan lisansüstü tez çalışmalarının meta analizi yapılması amaçlanmıştır. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Ulusal Tez Merkezi’nde 2000-2020 yılları arasında üretilen tezlerin tamamı ele alınmış, bilim alanları ve alt dallarına göre frekans analizleri yapılmıştır. Yüksek Öğretim Kurumu, Ulusal Tez Merkezinin veri tabanına göre EMG konusunda, toplam 164 lisansüstü tez üretilmiştir. Ulusal Tez Merkezi’nde bulunan tezlerin yüksek lisans alanında 81 tez, doktora alanında 33 tez ve tıpta uzmanlık alanında ise 50 tez yapılmıştır. Üretilen tezlerin 22’si ingilizce olarak hazırlanmış, bunların 16’sı yüksek lisans, 5 doktora ve 1’i tıpa uzmanlık tezidir. Türkiye’de toplam 207 üniversitenin üçte birinde (61 üniversitede) EMG konusunda lisansüstü tez çalışmalarının yapıldığı görülmektedir. EMG konusu hakkında birçok bilimsel alanda çalışmalar yapılmaktadır. Bu araştırma sonucunda en fazla fen bilimleri alanı altında elektrik ve elektronik mühendisliği alanlarında sonrasında ise spor bilimleri konusunda tez çalışmalarının olduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Postgraduate Thesis Studies On Electromyography In Turkey: Meta Analysis
2021
Yazar:  
Özet:

Electromyography (EMG), a neurological examination based on the examination of the electrical potential of nerves and muscles, has recently come to the fore in the literature. It is emphasized that every subject related to human and health is important in the scientific world. In this research, it is aimed to make a meta-analysis of postgraduate thesis studies in the field of EMG in Universities in Turkey. All of the theses produced in the National Thesis Center of the Council of Higher Education between the years 2000-2020 were handled, and frequency analyzes were made according to science fields and sub-branches. According to the Higher Education Institution National Thesis Center database, a total of 164 postgraduate theses were produced on EMG. In the National Thesis Center, 81 theses in the master's field, 33 in the doctoral field and 50 in the field of specialization in medicine were made. Of the theses produced, 22 are in English, 16 are master's thesis, 5 are doctoral dissertations and 1 specialization in medicine. It is seen that one third of 207 universities (61 universities) in Turkey have done postgraduate thesis on EMG. There are many scientific studies on EMG. As a result of this research, it is seen that the thesis studies are mostly carried out in the field of electrical and electronic engineering under the field of science and then in the field of sports sciences.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 453
Atıf : 1.454
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi