Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 25
 İndirme 8
Protestan İş Ahlakına Karşı İslam İş Ahlakı
2019
Dergi:  
İslam Ekonomisi ve Finansı Dergisi (İEFD)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Max Weber’in “Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu” adlı eserinden yola çıkarak İslam iş ahlakının kodlarının ortaya çıkarılmasını amaçlamaktadır. Çalışmada İslam iş ahlakı kodları tespitinde Kur’an’ın belirlediği esaslar temel almıştır. Çalışmada; üretmek, mülkiyet, sınıflar, israf/tasarruf etmek, paylaşmak ve tüketim ile ilgili ahlaki kodlar karşılaştırmalı olarak açıklanmıştır. Çalışma tasarlanırken Weber’in Protestan iş ahlakına dair önermeleri ile Kur’an’da yer alan önermelerden yararlanılmıştır. İktisadi gelişmenin sebebinin Protestan ahlak olmadığı, benzer ve hatta daha üstün önermelerin İslam’da yer aldığı sonucuna varılmıştır. İslam’ın iktisadi gelişmeyi engellemediği sonucuna varılıp İslam toplumlarına iktisadi gelişme, kalkınma ve sosyal refaha dair öneriler getirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Protestan İş Ahlakına Karşı İslam İş Ahlakı
2019
Yazar:  
Özet:

This study is based on Max Weber’s work “The Protestant Ethics and the Spirit of Capitalism” and aims to reveal the codes of Islamic business ethics. In the study, the Islamic Code of Business Ethics was based on the principles determined by the Qur’an. The study describes the ethical codes related to production, property, classes, waste/saving, sharing and consumption as comparative. During the design of the study, Weber’s suggestions on Protestant business ethics and the suggestions contained in the Qur’an were used. The reason for economic development is the conclusion that the Protestant morality is not, and that similar and even superior proposals are included in Islam. The conclusion is that Islam does not prevent economic development and it has been suggested to Islamic communities on economic development, development and social welfare.

Islamic Work Ethics Against Protestant Work Ethics
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims to reveal the codes of Islamic work ethic based on Max Weber's articles “The Protestant Ethics and the Spirit of Capitalism”. In this study, determination of the codes of Islamic work ethic is based on the principles of the Qur'an. In the study, codes of ethics related to production, ownership, classes, waste/saving, sharing and consumption are explained comparatively. Weber's Protestant work ethic and the Qur'anic propositions are used in the study. It has been found that the reason for economic development is not Protestant ethics and that similar and even superior propositions are available in Islam. It is concluded that Islam does not prevent economic development, and suggestions were made to Islamic societies for economic growth, development and social welfare.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




İslam Ekonomisi ve Finansı Dergisi (İEFD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 299
İslam Ekonomisi ve Finansı Dergisi (İEFD)