Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 49
 İndirme 17
Engelli İstihdamında Bir Alternatif Olarak Engelli Girişimciliği
2020
Dergi:  
Bilgi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Engelli istihdamı denilince ilk akla gelen engellileri ücretli istihdam etme ve bunu kolaylaştırmaya yönelik kota yöntemi gibi politikalardır. Ancak kota sisteminin sağlıklı işleyebilmesi için kota sisteminin şartları, kota uygulamasının kapsamına girecek işyerlerinin niteliklerinin gerçekçi belirlenmesi ve denetimi önem kazanmaktadır. Dünyada yaygın bir yöntem olmasına rağmen kota sistemi engellilerin istihdam sorununu çözmede tek başına yetersiz kalmaktadır. Hatta engellilere yönelik sosyal modele geçişle birlikte ABD ve İngiltere gibi ülkeler zorunlu kota uygulamasını kaldırım diğer alternatifler üzerine yoğunlaşmışlardır. Bu kapsamda engelli girişimciliği, engellilerin istihdamı ve istihdamın artırılması noktasında iyi bir alternatif olarak son yıllarda ön plana çıkmaktadır. Bu yöntemin başarılı olabilmesi için her şeyden önce, girişimciliğin avantajlı ve dezavantajlı yöntemlerinin tespit edilip bu gerçekler doğrultusunda engellilerin özel ihtiyaçlarına göre tasarlanmış girişimciliği destekleyici politikaların üretilmesi gerekmektedir. Bu çalışmadaki temel amaçta engelli istihdamından kota yönteminin bir alternatifi olarak engelli girişimciliği ve engelli girişimciliğinin engelli istihdamı noktasında ki avantaj ve dezavantajlarını belirlemektir.

Anahtar Kelimeler:

Disabled Employment As An Alternative
2020
Yazar:  
Özet:

When referred to as disabled employment, the first thing that comes to mind is the policy of paying disabled employees and facilitating this. However, the conditions of the kota system for the quality of the kota system to be able to function properly, the realistic determination and control of the qualities of the workplaces that will be covered by the kota application is important. Although it is a common method in the world, the quota system remains insufficient in solving the employment problem of disabled people alone. Even with the transition to the social model towards disabled countries such as the United States and the UK have focused on other alternatives to remove the mandatory quota application. In this context, disabled entrepreneurship has emerged in the last few years as a good alternative to the point of employment and employment increase for disabled people. In order for this method to be successful, first of all, it is necessary to identify the advantageous and disadvantaged methods of entrepreneurship and to develop policies that support entrepreneurship designed in accordance with the specific needs of disabled persons. The main objective of this study is to identify the advantages and disadvantages of disabled entrepreneurship and disabled entrepreneurship as an alternative to disabled employment method.

Anahtar Kelimeler:

Disabled Entrepreneurship As An Alternative In Disabled Employment
2020
Yazar:  
Özet:

When it comes to the employment of the disabled, the first thing that comes to mind is the policies such as employing the disabled people in paid employment and the quota method used to facilitate this. However, in order for the quota system to function properly, the requirements of the quota system, the realization and supervision of the qualifications of the workplaces that will be included in the quota application are all critically important. Although the quota system is a common method, it alone is insufficient to solve the employment problem of the disabled. In fact, with the transition to the social model for the disabled, countries such as the USA and the UK have removed the mandatory quota applications and focused on other alternatives. In this context, disabled entrepreneurship shines out as a good alternative in the recent years in terms of employment of disabled people and increasing the disabled employment. In order for this method to be successful, first of all, advantageous and disadvantageous methods of entrepreneurship should be determined and policies that support entrepreneurship and designed according to the special needs of the disabled should be produced in line with the realities of the disabled. The main purpose of this study is to determine the advantages and disadvantages of disabled entrepreneurship in terms of disabled employment and disabled entrepreneurship as an alternative to the quota method in the perspective of the employment of the disabled.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Bilgi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 222
Atıf : 1.412
2023 Impact/Etki : 0.162
Bilgi Sosyal Bilimler Dergisi