Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 3
SURİYELİ GÖÇMENLERİN TÜRKİYE’Yİ TERCİHİ ÜZERİNDEN GÖÇ TEORİLERİNE YENİDEN BAKIŞ
2021
Dergi:  
Ortadoğu Etütleri
Yazar:  
Özet:

İnsan niye göç eder? İlk göç teorisinin ortaya çıktığı 19. yüzyıldan günümüze kadar birçok teorisyen bu soruya cevap aramıştır. Göçmenin göç etme sebebini anlamak ve göçü sınıflandırabilmek adına birçok göç ve göçmen davranışı incelenmiş ve göçmen davranışları ile göçün sebepleri sistematize edilmeye çalışılmıştır. 21. yüzyıl ise göçün ve göçmenin değiştiği dönem olmuştur. Hem klasik hem de modern göç teorileri 21. yüzyıldaki göçleri açıklamaktan aciz kalmıştır. Her göçün ve göçmenin spesifik bir durumunun olduğu bu yeni düzende ise göçü ve göçmen davranışını açıklamak oldukça zorlaşmıştır. 2011’de Suriye’de ortaya çıkan iç savaşın sonrasında Suriyeli göçmenlerin Türkiye’ye göçü de tek bir teori ile açıklanamayacak kadar karmaşık olduğu göze çarpmaktadır. Herhangi bir göç teorisi yalnız başına ne Suriyeli göçmenlerin davranış tarzlarını ne de göçün sebeplerini açıklayamamaktadır. Bu durumda Suriyeli göçmenlerin neden Türkiye’yi tercih ettiklerini açıklamak için birden çok göç teorisine başvurmak gerekmektedir. Böylece Suriyeli göçmenlerin göç etmek için neden Türkiye’yi tercih ettikleri teorik altyapısı ile birlikte anlaşılabilecek, aynı zamanda da göçün altında yatan sebepler ortaya çıkabilecektir. Bu makalede klasik dönemden modern döneme kadar ortaya çıkan göç teorileri incelenecektir. Aynı zamanda da Suriyeli göçmenlerin Türkiye’yi ve bazı Türk illerini neden daha fazla tercih ettikleri sorusu her göç teorisinin yaklaşımına göre cevaplandırılmaya çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Revisiting Migration Theories From The Perspective Of Syrian Migrants’ Preference Of Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

Why do people migrate? From the 19th century, when the first migration theory appeared, many theoreticians have sought answers to this question. In order to understand the cause of migration and categorize this phenomenon, many migrations and migrant behaviors have been studied in addition to the efforts to systematize the causes of migration. In the 21st century, the phenomenon of migration and types of migrants have undergone a period of transformation. Both conventional and modern migration theories have been unable to explain the migrations taking place in the 21st century. The new order features peculiar migration types and migrants, and thus, it has become quite difficult to explain migration and migrant behaviors. After the civil war erupted in Syria in 2011, the migration of Syrians to Turkey has become too complex to be explained by a single theory. Any theory of migration alone cannot explain either the behaviors of Syrian migrants or the reasons for migration. In this case, it is necessary to resort to multiple migration theories to explain why Syrian migrants have preferred Turkey. In this way, it can be understood together with its theoretical infrastructure why Syrian migrants have preferred Turkey to immigrate, and at the same time the reasons underlying migration can be revealed. This article will analyze migration theories from the classical to the modern period. At the same time, the study will seek answers to the question of why Syrian migrants prefer Turkey and some Turkish provinces over others according to the approach of each migration theory.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ortadoğu Etütleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 17
Ortadoğu Etütleri