Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 3
Kayak ve Snowboarda İlişkin Heyecan Arayışının Akış Durumuna Etkisi: Cinsiyetin Düzenleyici Rolü
2022
Dergi:  
Ulusal Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Psikolojiyi temel alan çeşitli model ve kuramlar geliştirilmiştir. Bu modeller içerisinde yer alan Akış Kuramı birçok araştırmacı tarafından incelenmiştir. Bu kapsamda araştırmada, kayak ve snowboardçularda heyecan arayışının akış durumu üzerindeki etkisinde cinsiyetin düzenleyici rolü incelenmiştir. Araştırma, Türkiye’de kış turizmi bölgelerinde kayak ve snowboard yapan 622 katılımcı üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada, Kayak ve Snowboarda İlişkin Heyecan Arama Ölçeği (KSİHAÖ) ile Sürekli Etkinlik Tecrübe Ölçeği-2 (SETÖ-2) kullanılmıştır. Analiz sonucunda KSİHAÖ (yenilik) ile SETÖ-2 arasında nedensel ilişkinin olduğu belirlenmiştir. Düzenleyici etki analizi sonucunda KSİHAÖ (yenilik) ile SETÖ-2 ilişkisinde kadınlar ve erkekler açısından anlamlı farklılıkların olduğu belirlenmiştir. Sonuç olarak KSİHAÖ (yenilik) ile SETÖ-2 arasında nedensel ilişkinin olduğu belirlenmiştir. Bu sonuca göre kadınların erkeklere göre kayak ve snowboarda ilişkin heyecan arayışlarının akış durumu üzerindeki etkisinin daha yüksek olması kadınları deneyim sırasında daha yoğun akış durumuna geçirmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
Özet:

Various models and theories based on psychology have been developed. Flow Theory, which is among these models, has been studied by many researchers. In this context, the moderating role of gender in the effect of sensation-seeking on the flow of skiers and snowboarders was investigated. The research was carried out on 622 participants who ski and snowboard in winter tourism regions in Turkey. The Contextual Sensation Seeking Questionnaire for Skiing and Snowboarding-CSSQ-S and The Dispositional Flow Scale Sort Form (DFS-2) measurement tools were used in the research. As a result of the analysis, it was determined that there is a causal relationship between CSSQ-S (Novelty) and DFS-2. As a result of the regulatory impact analysis, it was determined that there were significant differences in terms of women and men in the relationship between CSSQ-S (Novelty) and DFS-2. As a result, it was determined that there is a causal relationship between CSSQ-S (Novelty) and DFS-2. According to this result, the effect of women's pursuit of excitement about skiing and snowboarding on the flow state is higher than that of men, which puts women in a more intense flow state during the experience.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ulusal Spor Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Ulusal Spor Bilimleri Dergisi