Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
Göçmen Kadınların Sağlık Sorunları Üzerine Genel Bir Değerlendirme
2023
Dergi:  
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yüzyıllar boyunca insanlar şehirler, bölgeler hatta ülkeler arası hareketlilik içinde bulunmuşlardır. Farklı neden ve sonuçları olan göç olgusu birçok çalışmada incelenmiştir. Zaman içerisinde göç dezavantajlı durumdaki kadınlar üzerindeki sonuçları yönüyle ele alınmaya değer bir konu olarak görülmüştür. Zira biyolojik ve duygusal anlamda hassas ve kırılgan varlıklar olan kadınların göçten yüksek düzeyde etkilendiği söylenebilir. Bu bağlamda göç ve kadın konulu çalışmaların sayısı giderek artmakta ve göçün kadın hali/kadınlaşması üzerinde durulmaktadır. Bu çalışmada kadın göçmenlerin sağlık sorunları ele alınmıştır. Kadın göçmenlerin sağlık sorunlarına yönelik yapılan çalışmaların literatürde görece az çalışılması ve kadınların sağlık sorunlarının oldukça yıpratıcı boyutlara kadar ulaşması bu konuda daha fazla çalışmanın ortaya koyulması konusunda önemli bir ihtiyaç olarak görülmektedir. Bu çalışmada kadın göçmenlerin karşı karşıya kaldıkları sağlık sorunları üreme sağlığıyla ilgili sağlık sorunları, şiddete bağlı olarak görülen sağlık sorunları ve mesleki hastalıklarla ilgili sağlık sorunları şeklinde ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi