Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 60
 İndirme 13
Digital Immortality vs. “The Right to be Forgotten”: A Comparison of U.S. and E.U. Laws Concerning Social Media Privacy
2014
Dergi:  
Romanian Journal of Communications and Public Relations
Yazar:  
Özet:

This paper examines the contrast between United States and European Union laws concerning social media users’ right to remove their online presence permanently. Currently, the United States and European Union represent two distinct approaches to the right of individuals to permanently remove personal content from social media. U.S. law favors social media companies keeping profile content within the digital sphere even when that person no longer wants it there. The European Union’s approach social media privacy gives users more rights to remove themselves entirely from social media permanently (General Data Protection Regulation, Article 17, 2012). Using Myres McDougal’s (1959) legal theory of international laws’ effect on national policy, this legal study examines the social media privacy laws of the United States and European Union concerning user control of personal content. From this analysis, future implications of this international conflict, specifically the legal delineation of public and private spheres in the 21st Century, are suggested.

Anahtar Kelimeler:

2014
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Romanian Journal of Communications and Public Relations

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 175
Atıf : 42
Romanian Journal of Communications and Public Relations