Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 44
 İndirme 8
The Relationship Between Tourism Income and Financial Development in The Mena Countries
2019
Dergi:  
İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Purpose – The purpose of this study is to determine the causality between financial development and tourism income for the MENA economies between year 1995 and 2016. Design/Methodology/Approach – To do this, we employ Dimitrescu and Hurlin (2012) panel causality test depending on rolling window regression and Emirmahmutoğlu and Köse’s (2011) panel causality test. Findings – In this analysis for Algeria, Bahrain, Egypt, Arab Rep., Iran, Islamic Rep., Israel, Jordan, Kuwait, Morocco, Sudan, Tunisia and Turkish economies the relationship between financial development and tourism income calculated by the IMF for the period of 1995-2016. Panel data analysis is employed in order to test the hypothesis. In the empirical analysis, it was concluded that the countries that formed the panel affected each other socially and economically. Discussion – According to the results of empirical analysis, when the relationship between financial development and tourism income is examined for each country forming the panel, it was found that the supply - driven approach in Jordan and Tunisia on the other hand in Morocco and Sudan demand driven approach is valid. On the other hand for the frequency domain test it is offered that the neutrality approach was valid in 2009 and 2016 and demand driven approach is valid in 2005-2013 (except 2009).

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İşletme Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.210
Atıf : 9.665
İşletme Araştırmaları Dergisi