Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 47
 İndirme 9
Pio ve Yibo’nda Görev Yapan Okul Yöneticilerinin Karar Vermede Özsaygı ve Karar Verme Stilleri Arasındaki İlişki
2007
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, okul yöneticilerinin karar vermede özsaygıve karar verme sitilleri arasındaki ilişkiyi incelemeyi amaçlamaktadır. Araştırmanın evrenini, İlköğretim Genel Müdürlüğüne bağlıPansiyonlu İlköğretim Okulları PİO ve Yatılı İlköğretim Okullarında YİBO görev yapan okul yöneticileri oluşturmaktadır. Bunların sayısı589’dur. Araştırmanın örneklemini, bu okullar arasından random yoluyla seçilen 195 okul yönetici oluşturmaktadır. Okul yöneticilerin karar vermede özsaygıve karar verme stillerini ölçmek için, Deniz 2004 tarafından Türkçe’ye uyarlanarak geliştirilen Melbourne Karar Vermede Öz Saygıve Karar Verme Stilleri ölçeği uygulanmıştır. Karar vermede özsaygıdüzeyini belirleyen MKVÖ I ölçeği, karar vermede özsaygıyı kendine güven belirlemeyi amaçlayan bir ölçektir. Karar verme sitillerini belirleyen MKVÖ II ise bireyin karar verme stillerine belirleyen bir ölçektir. Araştırmanın sonucunda okul yöneticilerinin karar vermede özsaygıdüzeyleri ile karar verme stillerinden dikkatli karar verme stili arasında pozitif, karar vermede özsaygıdüzeyleri ile kaçıngan karar verme stili, panik ve erteleyici karar verme stili arasında ise negatif yönlü bir ilişki bulunmuştur. Okul yöneticilerinin hizmet yılıdeğişkenine göre karar vermede özsaygı, karar verme stillerinden dikkatli, kaçıngan, panik ve erteleyici puanlarıarasıda anlamlıbir farklılık bulunmamıştır. Araştırmanın diğer bir sonucu ise, öğrenim durumu değişkenine göre karar vermede özsaygıile karar verme stillerinden kaçıngan ve panik karar verme sitilleri arasında anlamlıbir farklılık bulunmuştur. Okul yöneticilerinin sendikaya üye olup olmama biçimlerine göre karar vermede özsaygı, karar verme stillerinden dikkatli karar verme, kaçıngan, panik ve erteleyici karar verme puanlarıarasıda anlamlıbir farklılık bulunmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Pio and Yibo’s School Managers Without Making Decisions and Decision-making Styles
2007
Yazar:  
Özet:

This research aims to explore the relationship between self-righteousness and decision-making sites in school managers' decision making. The universe of research is formed by school managers who work in the PIO and Yatılı Primary Schools in the PIO and Yatılı Primary Schools, associated with the General Directorate of Primary Education. The number is 589. The sample of the study consists of 195 school managers randomly selected from these schools. To measure the self-righteousness and decision-making styles of school managers in decision-making, the Melbourne decision-making and self-righteousness and decision-making styles scale, developed by Sea 2004 in accordance with the Turkish language, has been applied. The scale of self-esteem in decision making is a scale aimed at determining self-esteem in decision making. The MKVO II, which determines the decision-making sites, is a scale that determines the individual’s decision-making styles. The study found a negative relationship between the school managers’ self-righteousness in decision making and the careful decision-making style, the positive, the self-righteousness in decision making and the avoidance decision-making style, the panic and the delaying decision-making style. There was no significant difference in decision-making by school managers' service year-changing from self-respect, careful, escaping, panic, and delaying points. Another result of the study was that there was a significant difference between the methods of self-respecting decision making and the methods of panic decision making. There was no significant difference in the scores of self-respect, careful decision making, escaping, panic, and delaying decision making, depending on the forms in which school managers were members of the union.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.284
Atıf : 12.402
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini