Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 116
 İndirme 49
15-18 Yas Grubu Eli̇t Bi̇reysel Sporcular, Eli̇t Takim Sporculari ve Sporcu Olmayan Bi̇reyleri̇n Benli̇k Saygisi Puanlarinin Karsilastirilmasi
1997
Dergi:  
CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada 15-18 yaş grubu elit takım sporcuları, elit bireysel sporcular ve sporcu olmayan bireylerin benlik saygısı puanlan arasındaki farkın belirlenmesi amaçlandı. Araştırmaya; 84 sporcu olmayan, 75 takım sporcusu ve 70 bireysel sporcu olmak üzere 229 kişi katıldı. Bu üç gruba Rosenberg Benlik Saygısı Ölçeği ve Sosyodemografik Bilgi Alma Formu uygulandı. Gruplar arasındaki farka bakmak için, Tek yönlü Varyans Analizi kullanıldı. F değerinin anlamlı çıktığı durumlarda ise gruplar arasındaki fark; Tukey testi ile belirlendi (p < 0.05). Rosenberg Benlik Saygısı Ölçeğinin, benlik saygısı, insanlara güven duyma, hayalperestlik, psikosomatik belirtiler, kişiler arası ilişkilerde tehdit hissetme, tartışmalara katılabilme derecesi, ana-baba ilgisi ve psişik izolasyon alt ölçeklerinde üç grup arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunmadı (p>0.05). Buna karşılık, elit bireysel sporcuların kendilik kavramı sürekliliğinin, kontrol grubuna göre daha yüksek olduğu (p<0.05), kontrol grubundaki bireylerin elit bireysel sporculara göre eleştiriye daha fazla duyarlı oldukları belirlendi (p<0.05). Kontrol grubundaki bireylerin elit takım sporcularına göre daha yüksek depresif duygulanıma sahip olduklan saptandı (p<0.05). Elit takım sporcularında baba ile ilişkinin kontrol grubuna ve elit bireysel sporculara göre daha fazla olduğu saptandı (p<0.05). Farklı sosyo-ekonomik düzeylerin benlik saygısı puanlarıyla karşılaştırılması sonucunda da, istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunmadı (p>0.05). Bu da sosyo-ekonomik düzeyin benlik saygısını etkilemediğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

1997
Yazar:  
Özet:

The aim of this study was to determine the self-esteem point differences among elite team athletes, elite individual athletes and non-athletes. Subjects were in 15-18 ages. 84 nonathletes, 75 team athletes and 70 individual athletes were participated in the study. Rosenberg’s Self-Esteem Scale and Socio-demographic Information Form were applied to all groups. One-way analyze of variance was used in order to observe the difference between groups. Difference between groups was also determined by Tukey test when F values were significant (p<0.05). In subscales of Rosenberg’s Self-Esteem Scale on trust in people, unrealism, psycosomotic signs, to feel being threated in human relations, degree of participate in discussions, interest of parents, and psycic isolation, there were no significant differences between groups (p>0.05). In contrast, elite individual athletes had higher contunuity of self-concept than control subjects (p<0.05) and control subjects were more sensitive to criticism than elite individual athletes (p<0.05). Control subjects were in higher depressive moods than elite team athletes (p<0.05). In elite team athletes, father relations were in higher level when compared with controls and elite individual athletes (p<0.05). Comparison of self-esteem points of subjects with different socio-economic status showed no statistically significant difference

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 318
Atıf : 1.617
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini