Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 280
 İndirme 24
Lozan Barış Konferansı’na Yunanistan Tarafından Bakış: Venizelos’un Dünyasında Lozan
2014
Dergi:  
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’nin 1919-1922 yıllarında hem diplomatik alanda hem de savaş alanında verdiği mücadelenin başarıya ulaşması sonucunda toplanan Lozan Konferansı, günümüze değin pek çok farklı açıdan incelenmiş, araştırılmış ve hala heyecanla çalışılan bir konudur. Sekiz aylık bir süreyi kapsayan bu konferans, bilimsel anlamda taşıdığı önemin yanı sıra detaylı incelendiğinde heyecan uyandıran ve sürükleyici bir sürece damga vurması dolayısıyla da oldukça ilginçtir. Türkiye ve Yunanistan bağlamında bir dönüm noktası denilebilecek bu uzun toplantıdaki en önemli aktörlerden biri de şüphesiz ki Yunan heyet başkanı Eleftherios Venizelos’tur. Onun tutum ve davranışlarında belirleyici olan dinamiklerden bir tanesi Türk heyeti başkanı İsmet Paşa iken, diğer bir tanesi de Yunanistan’da iktidara gelen İhtilal Komitesi’dir. Öte yandan sınır ve toprak sorunları, insani sorunlar (nüfus mübadelesi) ve mali sorunlar (tamirat bedeli) konularının tartışıldığı oturumlar çok da sakin geçmemiş ve hem Türk hem de Yunan heyet başkanları için adeta psikolojik bir sınav halini almıştır

Anahtar Kelimeler:

A View Of Lausanne Peace Conference From Greece’s Perspective:lausanne In The Mind Of Venizelos
2014
Yazar:  
Özet:

Lausanne Peace Conference, which gathered in consequence of Turkey’s successes not only in diplomatical area but also in the battleground between 1919-1922, was researched and analysed in varied perspectives and it has still been studied enthusiastically. The conference, which lasted for eight months, besides having an academical importance, is quite interesting, when analysed in detail, for having impact upon an exciting and fascinating process. In the longstanding negotiations which have been specified as a milestone for Turkey and Greece, The Greek head of delegation Eleftherios Venizelos was certainly one of the most important figures. One of the determiner of Venizelos’ attitudes and behaviours in while was İsmet Pasha and another was Greek Revolutionary Committee.At the same time, it was not easy to solve for Turkish and Greek Heads of Delegations who argued the topics that contained territorial, humanitarian (populuation exchange) and financial (repairment for damages) cases and as a result of this, fevered negotiations appeared in the conference

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 1.868
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi