Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
AVRUPA'NIN DEMOGRAFİK DÖNÜŞÜMÜNDE UZUN DÖNEM YAŞLI BAKIMININ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2019
Dergi:  
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yüzyılda yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmeler ile sağlık alanında yaşanan değişimler doğuşta beklenen ortalama yaşam süresini uzatmıştır. Doğuşta beklenen ortalama yaşam süresinin uzaması ve sosyo-ekonomik hayattaki değişimler sonucu doğurganlık oranındaki azalma, dünyada yaşlı nüfus oranında önemli artışlar getirmiştir. Özellikle gelişmiş dünyada yer alan Avrupa ülkelerinde demografik değişim ve sonuçları çok daha erken görülmeye başlanmıştır. Bu demografik dönüşüm ülkeleri yeni güçlükler ile karşı karşıya getirmiştir. Ortalama yaşın büyümesi ve bağımlılık oranının artması nedeniyle yaşlanma kamu harcamaları, bütçe disiplinlini ve işgücü arzı üzerinde baskı oluşturmaktadır. Yaşlanma problemi ile karşı karşıya olan ülkeler sağlık, uzun dönem bakım ve diğer sosyal güvenlik araçlarının sürdürülebilirliğini sağlamak için sosyal politikalarını ve altyapılarını ve bu yeni duruma adapte etmek zorundalar.

Anahtar Kelimeler:

AVRUPA'NIN DEMOGRAFİK DÖNÜŞÜMÜNDE UZUN DÖNEM YAŞLI BAKIMININ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2019
Yazar:  
Özet:

The economic and social developments of the last century and the changes in the health sector have extended the average life expectancy in birth. The extension of the average life expectancy at birth and the decrease in fertility as a result of social and economic life changes have led to a significant increase in the ageing population in the world. The demographic changes and consequences in Europe, in the developed world, have begun to be seen much earlier. This demographic transformation has brought the countries face new difficulties. As a result of the average age growth and the increase in the rate of addiction, aging is a pressure on public spending, budgetary discipline and labour supply. The countries facing the problem of aging must adapt their social policies and infrastructure and to this new situation to ensure the sustainability of health, long-term care and other social security tools.

0
2019
Yazar:  
Özet:

Son yüzyılda yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmeler ile sağlık alanında yaşanan değişimler; doğuşta beklenen ortalama yaşam süresini uzatmıştır. Doğuşta beklenen ortalama yaşam süresinin uzaması ve sosyo-ekonomik hayattaki değişimler sonucu doğurganlık oranındaki azalma, dünyada yaşlı nüfus oranında önemli artışlar getirmiştir. Özellikle gelişmiş dünyada yer alan Avrupa ülkelerinde demografik değişim ve sonuçları çok daha erken görülmeye başlanmıştır. Bu demografik dönüşüm ülkeleri yeni güçlükler ile karşı karşıya getirmiştir. Ortalama yaşın büyümesi ve bağımlılık oranının artması nedeniyle yaşlanma; kamu harcamaları, bütçe disiplinlini ve işgücü arzı üzerinde baskı oluşturmaktadır. Yaşlanma problemi ile karşı karşıya olan ülkeler sağlık, uzun dönem bakım ve diğer sosyal güvenlik araçlarının sürdürülebilirliğini sağlamak için sosyal politikalarını ve altyapılarını ve bu yeni duruma adapte etmek zorundalar.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 545
Atıf : 7.799
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi