Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 8
MODERN ÇAĞDA “KUR’ÂN BİZE YETER” SÖYLEMİNİ YENİDEN DÜŞÜNMEK
2021
Dergi:  
Diyanet İlmî Dergi
Yazar:  
Özet:

Hz. Peygamber’in akvâli, ahvâli ve ef’âli ümmeti birleştiren bir ağacın kökleri misali gibidir. İslâm’da bu birlikteliği sağlayan ikinci ana kaynak konumundaki sünnetin etkisinin farkında olanlar ise bu birliği bozmak için çeşitli söylemler üretmişlerdir. Bu söylemlerden biri “Kur’ân bize yeter” söylemidir. Makalede bu söylemin tarihî geçmişi, bugün kimlerin bu söylemi savunduğu ve iddiaları üzerinde durulacaktır. Masum duran bu söylemin ardında sünnete ihtiyaç olmadığı düşüncesi bulunmaktadır. Bu söylemi savunanların bir kısmı aslında bazı sahih hadislerin de olabileceğine inanmaktadırlar. Tam da bu nedenle bizim onlar için mutlak bir yargıda bulunmamız niyetlerini bilemediğimizden mümkün değildir. Bununla birlikte bu söylemi savunanların olumsuz gördükleri her türlü delili, üzerinde fıkhetmeksizin kullandıkları görülmektedir. Netice itibari ile ümmetin ifrat ve tefrit arasında kaldığı ve bölündüğü müşahede edilmekte, itidalin ve kökleri sağlam bir ağaç gibi bir arada olmanın önemi ortaya çıkmaktadır. Bu makalenin amacı onların ön yargılarını tasvir etmek, bir ağacı köklerinden ayırmanın yıkıcı etkilerini ortaya koymak ve Kur’ân-Sünnet bütünlüğünü vurgulamaktır.

Anahtar Kelimeler:

Re-thinking The Discourse "the Qur'an Is Enough For Us” In The Modern Era
2021
Yazar:  
Özet:

The words, actions and approvals of the Prophet Muhammed (pbuh) are like the roots of a tree that holds the ummah together. Those who are aware of the effect of the sunnah, which is the second main source that provides this unity in Islam, have produced various discourses to disrupt this unity. One of these discourses is “The Qur’an is enough for us”. In this article, the historical background of this discourse, who defends this discourse today and its claims will be emphasized. Behind this seemingly innocent discourse is the thought that there is no need for hadith and sunnah. Some of those who defend this discourse actually believe that there may be some authentic hadiths. For this very reason, it is not possible for us to make an absolute judgment about them, since we do not know their intentions. However, it is seen that those who defend this discourse use all kinds of evidence that they deem negative, without judging it. The purpose of this article is to describe their prejudices, to reveal the destructive effects of uprooting a tree, and to emphasize the unity of the Qur’an and Sunnah.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Diyanet İlmî Dergi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 662
Diyanet İlmî Dergi