Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 37
Tüketici Karmaşasının Ağızdan Ağıza Pazarlama İletişimi, Tüketici Güveni ve Tüketici Memnuniyeti ile İlişkisinin Yem Analizi ile İncelenmesi: Kozmetik Sektöründe Bir Uygulama
2021
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Tüketici karmaşası, bilgi teknolojilerinin ve internet olanaklarının gelişmesi ve işletme/ürünler hakkında her türlü bilgiye anlık bir biçimde ulaşılabilir olması ile önemli bir kavram olarak pazarlama literatüründe karşımıza çıkmaktadır. Bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu fakat bilgi güvenliğini sağlamanın da bir o kadar zor olduğu günümüz koşullarında işletmelerin tüketicilerin zihinlerinde meydana gelen karmaşıklığa yönelik sistemli ve güvenilir çabalar geliştirmeleri gerekmektedir. Tüketici karmaşası, bireyleri satın alma süreçlerinde farklı davranmaya yönlendirebilmekte veya karar verme davranışlarını etkileme eğilimleri gösterebilmektedir. Ayrıca tüketici karmaşası tüketiciler arasındaki etkileşim sonucu ya da işletme bilgilendirmelerinden etkilenerek tüketici güven ve memnuniyetini de değiştirebilmektedir. Bu bağlamda bu çalışmanın temel amacı; tüketici karmaşası (alt boyutlar: benzerlik, aşırı bilgi yükleme ve belirsizlik) ile ağızdan ağıza pazarlama, tüketici güveni ve tüketici memnuniyeti kavramları arasındaki ilişkinin ortaya konulmasıdır. Bu araştırma kozmetik sektörü tüketicileri algıları üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırma amacına yönelik sırasıyla, literatür taraması yapılarak hipotezler geliştirilmiş, hipotezlere göre araştırma modeli oluşturulmuştur. Oluşturulan model boyutları doğrulayıcı faktör analizi yapılarak yapısal geçerlilikleri ortaya konulmuştur. Son olarak, “yapısal eşitlik modellemesi” yöntemi ile hipotezler test edilmiştir. Analizler sonucunda; oluşturulan modelin uyum iyiliği kriterlerine göre istatistiksel açıdan anlamlı 2 /sd: 1,773; CFI: 0,907; GFI: 0,914; RMSEA:0,056) olduğu tespit edilmiştir. Sonuç itibari ile; benzerlik karmaşası ve belirsizlik karmaşası boyutlarının ağızdan ağıza pazarlama, tüketici memnuniyeti ve tüketici güveni kavramlarını yordadığı hipotezler genel olarak kabul edilmişken aşırı bilgi karmaşası boyutunun diğer kavramları yordadığı hipotezlerin üçü de reddedilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 367
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini