Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 31
 İndirme 6
II. Meşrutiyet Dönemi Başlarında Bitlis Vilayeti'nin Modern Eğitim Durumunu Gösteren Bir Rapor
2019
Dergi:  
Journal of History and Future
Yazar:  
Özet:

Osmanlı’nın Doğu Anadolu’daki önemli vilayetlerinden biri olan Bitlis’te yapılan modern eğitim çalışmaları, kapsamlı olarak Sultan II. Abdülhamid Dönemi’nde başlamıştır. Bu dönemde, Doğu Vilayetlerinde uygulamaya konulan “Anadolu Islahatı Projesi” çerçevesinde, Bitlis Vilayeti’nde de ibtidai ve rüşdiye mektebleri gibi modern eğitim kurumlarının açılması ve yayılması mümkün olmuştur. II. Abdülhamid’in bölgede başlattığı bu eğitim reformu, II. Meşrutiyet Dönemi’nin ilk yıllarında da sürdürülmek istenmiştir. İsmail Hakkı Bey’in II. Meşrutiyet Dönemi başlarında Bitlis Vilayeti’ne vali vekili olarak atanmasıyla, bizzat kendisi tarafından vilayetin o günkü eğitim durumu ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlanmıştır. Raporda bir taraftan temel eğitimin bir millet için ne kadar önemli olduğu vurgulanırken, diğer taraftan da Bitlis Vilayeti’nde mevcut olan okulların fiziki durumu, eğitim yapısı ve öğretmen mevcudu ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Ayrıca, vilayet dâhilinde en çok ihtiyaç duyulan ibtidai mekteblerinin nerelerde açılacağı belirtilerek, söz konusu mekteblerin masraflarının karşılanması hususunda Maarif Nezareti’nden destek istenmiştir. Bunlara ilaveten, Siirt’e bir idadi mektebi açılması, yeni açılmış olan Bitlis ve Muş idadileri için de birer uygun bina inşa edilmesi talep edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

II. Meşrutiyet Dönemi Başlarında Bitlis Vilayeti'nin Modern Eğitim Durumunu Gösteren Bir Rapor
2019
Yazar:  
Özet:

The modern educational work done in Bitlis, one of the important provinces of Ottoman in Eastern Anadolu, is comprehensively Sultan II. It began in the Abdülhamid period. During this period, in the framework of the "Anadolu Islahatı Project" implemented in the Eastern Provinces, it was possible to open and spread modern educational institutions in the Bitlis Province, such as ibtidai and rashdiya mektubs. and II. This education reform, which Abdülhamid launched in the region, II. It was also expected to continue in the first years of the lawful period. The right of Mr. Ismael. At the beginning of the Legacy Period, with the appointment of the Bitlis Province as Deputy Governor, a comprehensive report on the current state of education of the province was prepared by himself. The report, on the one hand, emphasizes the importance of basic education for a nation, and on the other hand, the physical state of the schools in the Bitlis province, the educational structure and the presence of teachers are detailed. In addition, where the most needed ibtidai letters will be opened in the province, the support of the Maarif Nezareti is requested in respect of the costs of the aforementioned letters. In addition to this, it was requested to open a mandatory letter to Siirt, and to build a suitable building for the newly opened Bitlis and Muş claims.

The Report Showing Bitlis Province’s Modern Education Status At The Beginning Of The Ii. Constitutional Monarchy Period
2019
Yazar:  
Özet:

The modern educational activities carried out in Bitlis, one of the important provinces of the Ottoman Empire in Eastern Anatolia, were extensively began during the period of Sultan Abdulhamid II. During this period, within the scope of the Anatolian reform project implemented in the Eastern provinces, it was possible to open and spread modern educational institutions such as ibtidai and rüşdiye schools in Bitlis province. The educational reform initiated by Abdulhamid II in the region was intended to continue in the early years of the II. Constitutional Monarchy. When İsmail Hakkı was appointed as the Deputy Governor of Bitlis province at the beginning of the II. Constitutional Monarchy Period, he prepared a comprehensive report on the educational status of the province at that time. In the report; on the one hand, the importance of basic education for a nation is emphasized, on the other hand the physical status of the schools in Bitlis province, education structure and the availability of teachers are explained in detail. In addition, the places where the most needed primary schools will be opened within the province were stated and the Ministry of Education was asked to support the expenses of these schools. The report also requested the opening of a high school school in Siirt and the construction of suitable buildings for the newly opened Bitlis and Muş high schools.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of History and Future

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 437
Atıf : 575
Journal of History and Future