Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 8
 İndirme 3
Huzurevleri ve Yaşlılık: Ağrı ve İstanbul Örnekleri
2019
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Mekânsal olarak huzurevi olgusunu ele aldığımızda, Türkiye coğrafyasının bölgeleri arasında huzurevi dağılımı açısından farklılık ve dengesizlik olduğu görülür. Bu bağlamda, doğuda huzurevlerinin boş, batıda ise tam tersi bir şekilde dolu, hatta yaşlıların sırada beklediği bir durum gözlenir. Coğrafi dağılımdaki bu dengesizlik,  yaşlıların farklı bölgelerde farklı yaşam modellerine sahip olmaları, kültürel farklılıkları ve farklı yaşam tercihlerinden kaynaklanmaktadır. Bu çalışma kapsamında, Türkiye’nin Doğusunda bulunan Ağrı ve Türkiye’nin Batısında bulunan İstanbul huzurevlerinde kalan yaşlıların aile yapıları, huzurevi öncesindeki yaşamları,  huzurevini değerlendirme biçimleri nitel analiz yöntemi ile ortaya konulmaya çalışılmıştır. Çalışma ile farklı yaşam modellerini barındıran iki farklı bölgedeki huzurevinde bulunan yaşlı bireylerle, yaşam tercihleri ve gelecek beklentileri, yaşlılığa ilişkin deneyimleri, bakış açıları ve sorunlarına ilişkin yarı yapılandırılmış görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın bulguları, modern toplumun çekirdek aileye dönüşümü ve yaşlı bireylerin statüsünün toplum içerisinde değişimi bağlamında tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Huzurevleri ve Yaşlılık: Ağrı ve İstanbul Örnekleri
2019
Yazar:  
Özet:

When we deal with the locally peaceful phenomenon, there is a difference and imbalance in terms of peaceful distribution between the regions of the Turkish geography. In this context, a situation is observed in the east is empty, and in the west is quite the opposite full, and even the elderly are waiting for it. This imbalance in geographical distribution is due to the fact that the elderly people have different lifestyle models in different regions, their cultural differences and their different preferences of life. In the context of this study, the family structures of the elderly who remain in the Gulf of Istanbul in the east of Turkey and in the west of Turkey, their lives before the Gulf of Turkey, their ways of evaluating the Gulf of Turkey, were tried to be revealed by the quality analysis method. The study has conducted semi-structured discussions with elderly individuals in the living room in two different areas, including different lifestyle models, about their life preferences and future expectations, their experiences with regard to ageing, their perspectives and their problems. The findings of the study have been discussed in the context of the transformation of modern society into a core family and the change of the status of elderly individuals within society.

0
2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 8.931
Current Perspectives in Social Sciences