Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 21
 Görüntüleme 24
 İndirme 4
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN REDDEDİLME DUYARLIKLARI İLE SOSYAL KAYGI DÜZEYLERİNİN BAZI DEĞİŞKENLERE GÖRE İNCELENMESİ
2007
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacıkişilerarasıilişkilerinde yaşadıklarıproblemler bağlamında üniversite öğrencilerinin reddedilme duyarlıklarıile sosyal kaygıdüzeylerini cinsiyet, sosyo-ekonomik düzey ve ebeveyn tutumlarıaçısından incelemektir. Bu çalışma betimsel yöntem kullanılarak yapılmıştır. Araştırma, amacına uygun olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesinin çeşitli bölümlerinden farklıkategorilerde tesadüfi seçimle 360 kişi üzerinde 180 kız; 180 erkek gerçekleştirilmiştir. Araştırmada Bilgi Formu, Reddedilme DuyarlığıÖlçeği ve Sosyal KaygıÖlçeği kullanılmıştır. Veri analizleri için SPSS/WINDOWS programıkullanılmıştır. Gruplar arasıfarklılığıbelirlemek için “ttesti” ve “varyans analizi”, değişkenler arasındaki ilişkileri belirlemek için “korelasyon” kullanılmıştır. Reddedilme duyarlığıüzerinde cinsiyetler ve ebeveyn tutumlarıarasında; sosyal kaygıya ilişkin “sosyal kaçınma”, “eleştirilme kaygısı” ve “bireysel değersizlik” alt boyutlarıüzerinde cinsiyetler ve sosyo-ekonomik düzeyler arasında, “eleştirilme kaygısı” ve “bireysel değersizlik” alt boyutlarıüzerinde ebeveyn tutumlarıarasında da farklılığa rastlanmıştır. Araştırma sonuçlarıönceki bulgular ışığında kişilerarasıilişkilerde reddedilme duyarlığıve sosyal kaygıkapsamında başka araştırma ve uygulamalara da yol gösterecek bağlamda tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

review of social anxiety levels according to some variables with the rejection of university students
2007
Yazar:  
Özet:

the purpose of this study is to examine the socio-economic level and parental attitudes in the context of problems that they live in interpersonalities, the social concerns about the rejection of university students in the context of the problems that they live in gender social concerns, in the context of accidental research, 180 girls 180 men were used in the actual research, the information form was rejected in the light of the social relations and the social concern were used in the "parities" analysis of the social relations of the social relations and the "parities" were rejected in the context of the social relations of the social perceptions and the "parities" were used in the social relations of the social behaviorality of the "parities" and the social behaviorality of the social relations of the social relations of the social behavior of the social relations of the "reportation" and the "reportation" and the "reportation" were used in relation to determines of the social relations of the "parities of the "reportation" were rejected in relation to identify the social relations of the social behavioralism" and the social relations of the "reportation" and the social relations of the social relations of

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.284
Atıf : 12.453
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi