Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 13
Between Old and The New Wars: What’s “new” About The “new Wars”
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

11 Eylül 2001 New York saldırılarının akabinde, ABD’nin, 2002 yılında açıkladığı Ulusal Güvenlik Stratejisi ile birlikte küresel ölçekte uygulamaya başladığı güvenlik politikaları, modern dönemde üzerinde az çok uzlaşı sağlanmış olan savaş kavramını yeniden tartışmaya açmış oldu. Değişen ve dönüşen klasik/simetrik savaş anlayışı yerini yeni şiddet hallerine, yeni çatışma ve müdahale tiplerine, iç ve vekâlet savaşlarına ve mevcut uluslararası savaş hukukunun normatif düzeyleri içerisinde yer bulunamayan yeni düzeylere bıraktı. Bu değişim/dönüşümlere bağlı olarak da sosyal-siyasal bilimler yazınında savaşların değişen doğasına yönelik yeni tasnifler ve kavramsallaştırma denemeleri yoğun bir biçimde incelenip tartışılmaya başlandı. Bu bağlamda çalışmanın amacı, “yeni savaşlarda”, “yeni” olanın ne olduğu üzerine kısa bir değerlendirmede bulunmaktır. Bu doğrultuda, öncelikle klasik savaş kuramcısı Carl von Clausewitz’in savaşa dair tezleri üzerinden “klasik-eski savaş” kavramını çerçeveleyen özellikler, “eski” çağın savaşları ve bu savaşları yaratan toplumsal, siyasal ve ekonomik ilişkiler kısaca değerlendirilecek, daha sonra “yeni savaşlar” a dair günümüz literatürünün iki önemli ismi Mary Kaldor ve Herfried Münkler’in çalışmaları ekseninde bu yeni tarz savaşların önemli farklılıkları ortaya konmaya çalışılacak, son olarak da “yeni savaş” kavramının mevcut uluslararası politik durum ile bağı üzerinden bazı eleştirel düşünceler kısaca ifade edilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.515
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini