Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 54
 İndirme 16
G7 Ülkelerinde Sosyal Harcamaların Ekonomik Büyüme Üzerine Etkisi
2019
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada G7 ülkelerinde sosyal harcamalar ile ekonomik büyüme arasındaki ilişkinin belirlenmesi amacıyla 1980-2018 dönemi sosyal harcamaların GSYİH içindeki payı ve kişi başına düşen reel GSYİH verilerinden yararlanılmıştır. Çalışmada Johansen Fisher panel eşbü-tünleşme testi, OLS, homojen ve heterojen DOLS ve homojen ve hete-rojen FMOLS testleri, Dumitrescu ve Hurlin panel nedensellik testi uygulanmıştır. Johansen Fisher panel eş bütünleşme testi sonucuna göre sosyal harcamalar ile ekonomik büyüme arasında bir eş bütün-leşme ilişkisi vardır. OLS, homojen ve heterojen DOLS ve homojen ve heterojen FMOLS testlerinin sonuçlarına göre bağımsız değişken bağımlı değişkeni pozitif etkilemektedir. Dumitrescu ve Hurlin panel nedensellik testi sonucuna göre ise sosyal harcamalar ve ekonomik büyüme arasında sosyal harcamalardan ekonomik büyümeye doğru tek yönlü bir nedensellik vardır. Bu sonuç Keynesyen yaklaşımı doğ-rular nitelikte bir sonuçtur ve devletin sosyal harcamalar yoluyla ekonomiye müdahale etmesinin ekonomik büyüme için olumlu sonuçlar doğuracağını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Social Spending On Economic Growth In The G7 Countries
2019
Yazar:  
Özet:

In the study, the G7 countries used the GDP and real GDP data for the 1980-2018 period to determine the relationship between social expenditure and economic growth. In the study, the Johansen Fisher panel co-tune test, OLS, homogeneous and heterogeneous DOLS and homogeneous and heterogeneous FMOLS tests, Dumitrescu and Hurlin panel causality test were applied. According to the Johansen Fisher panel equalization test, there is a equalization relationship between social spending and economic growth. According to the results of OLS, homogeneous and heterogeneous DOLS and homogeneous and heterogeneous FMOLS tests, the independent variable depends on the variable positively. According to Dumitrescu and Hurlin panel causality test, there is a one-way cause between social expenditure and economic growth, from social expenditure to economic growth. This result shows that the Keynesian approach is a result of the nature and that the state’s interference with the economy through social spending will bring positive consequences for economic growth.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 803
Atıf : 2.391
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini