Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Karbon Nanotüp Takviyeli Alüminyum Matriksli AlMg/KNT Kompozitlerinin Mekanik Davranışlarının İncelenmesi
2018
Dergi:  
Journal of Advanced Research in Natural and Applied Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, toz metalürjisi tekniği kullanılarak AlMg matriksine ağırlıkça farklı  oranlar da  (%2,5, %5 ve %10) KNT takviyesi ile güçlendirilmiş AlMg/KNT nano kompozit materyalleri sentezlenmiştir. Mekanik alaşımlama (MA) işlemi 7 saat ve 400 Rpm de Turbula  karıştırma cihazında yapılmıştır. Mekanik alaşımlamanın ardından sırası ile toz karekterizasyonu, optik incelemeler, sertlik ve yoğunluk testleri yapılmıştır. XRD spektrometre cihazında 10-90 derecede taranarak hassasiyetle XRD incelenmiş ardından 200 Mpa basınç altında metal kalıpta numuneler üretilmiştir. Üretilen AlMg/KNT kompozit numuneleri yüksek vakum altında farklı (350 0C, 400 0C, 450 0C)  sıcaklıklar da  120 dakika boyunca sinterlenerek üretilen numunelerin sertlik, yoğunluk ve metalografik incelemeleri yapılmıştır. Aynı atmosferde, farklı sıcaklık ve farklı KNT oranlar ile üretilmiş olan AlMg/KNT kompozit numunelerin pik şiddetlerinde  artan KNT oranları ile birlikte 42,6º gözle görülür şekilde  artış gözlemlenmiştir. Aynı şekilde artan KNT oranı ile birlikte sinterleme sıcaklığına bağlı olarak sertlik değerlerinde iyileşme ve  buna karşılık artan KNT oranı ile birlikte yoğunluk düşüşü gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Review of mechanical behaviors of carbon nanotube aluminum matrix AlMg/KNT compounds
2018
Yazar:  
Özet:

In this study, using the powder metallurgy technique, the AlMg matrix has also synthesized AlMg/KNT nano composite materials enhanced by the KNT supplement with different weight ratio (2,5%, 5% and 10%) to the AlMg matrix. The mechanical alloy (MA) process was performed in the Turbula mixer in 7 hours and 400 Rpm. After the mechanical alloy, a sequence of dust cartelization, optical examinations, hardness and intensity tests were performed. The XRD spectrometer device is scaned at 10-90 degrees and XRD is accurately studied and then samples are produced in metal shapes under 200 Mpa pressure. Produced AlMg/KNT composite samples under high vacuum different temperatures (350 0C, 400 0C, 450 0C) and synthesized for 120 minutes, the hardness, intensity and metallographic tests of the samples produced have been carried out. In the same atmosphere, a significant increase was observed with the increased KNT rates in the pic intensity of AlMg/KNT composite samples produced at different temperatures and different KNT rates, along with 42.6o. Similarly with the increasing rate of KNT, the improvement in hardness values due to the synthesis temperature and with the rising rate of KNT, the intensity decline has been observed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Advanced Research in Natural and Applied Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 295
Atıf : 331
Journal of Advanced Research in Natural and Applied Sciences