Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 253
 İndirme 60
İbn Nüceym’in El-eşbâh Ve’n-nezâir Adlı Eserinde Örfe Dair Görüşleri
2017
Dergi:  
Diyanet İlmî Dergi
Yazar:  
Özet:

Örf ve âdet, İslâm hukuku pratiğinde önemli bir yere sahiptir. İslâm hukukunun önemli ekollerinden olan Hanefî mezhebi de örfe en çok önem veren fıkıh mezheplerinden birisidir. İbn Nüceym’in el-Eşbah ve’n-Nezâir adlı eseri de Hanefî mezhebinde fıkıh kaidelerine dair en sistematik ilk çalışma olarak kabul edilir. Bu eserde müellif ilk altı küllî kaideden örfe dair “el-Âdetü muhakkemetün” kaidesini açıklamıştır. Biz de bu çalışmamızda Hanefî mezhebinde ilk defa, örfü teorik bir şekilde inceleyen ve örneklerle açıklayan İbn Nüceym’in kavâide dair bu eserindeki örfle ilgili kısmı inceledik.  

Anahtar Kelimeler:

Ibn Nuceym's Vi̇ews About The Custom On His Work "el-esbah Ve'n-nezair
2017
Yazar:  
Özet:

The usage and customs have an important position in the pratic of Islamic law. The Hanafi school of thought, which is serious cult of Islamic law is one of them who are putting an emphasis to the usage and customs. El- esbah ve’n-Nezair named work of Ibn Nuceym is approved as most systemically study about the bases of the Hanafi school of thought. He explains “el adetu muhakkematun” one of the first 6 bases about the usage. In this work, we have analysed the topic about the usage from Ibn Nuceym’ s work Kavâid, who has analysed the usage theoretically and explained with samples for the first.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Diyanet İlmî Dergi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 657
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini