Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 71
 İndirme 16
Orta Asya ve Kafkasya Jeopolitiğinde Küresel Egemenlik Mücadelesi
2010
Dergi:  
Elektronik Siyaset Bilimi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Frederich Ratzel, Halford Mackinder gibi ünlü jeopolitikacıların, stratejik önemi nedeniyle hâkim olunması gereken topraklar olarak gördüğü Kafkasya ve Orta Asya coğrafyası, günümüzde küresel egemenlik mücadelesinin yaşandığı bir bölgedir “Yeni Dünya Düzeni”nin gerçekleştirilmesinin, bu coğrafyaya hâkim olunmasından geçtiğini düşünen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), küresel egemenlik mücadelesinde başat aktörlerden biridir. Washington'un bölgede hâkimiyetini istemeyen iki büyük güç olan Rusya ve Çin Şanghay İşbirliği Örgütü çerçevesinde yaptıkları işbirliğiyle bu ülkenin Avrasya'daki etkisini törpülemek istemektedirler. Bölgede söz sahibi olmak isteyen diğer bir aktör ise Avrupa Birliği'dir. Brüksel'de gelecekte olası bir enerji sıkıntısı çekmemek için bölgedeki enerji kaynaklarının dağıtımında etkin olmak istemektedir. Orta Asya ve Kafkasya bölgesinde siyasal gelişmeler üzerinde başat aktörlerden biri de Türkiye'dir. Kafkasya ve Orta Asya'da bağımsızlığını kazanan altı ülkenin Türk kökenli olması küresel egemenlik mücadelesinde Ankara'nın da yerini almasını gerektirmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2010
Yazar:  
0
2010
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Elektronik Siyaset Bilimi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 150
Atıf : 255
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini