Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 145
 İndirme 45
 Sesli Dinleme 1
Öğrenilmiş Güçlülük: Kavramsal Bir İnceleme
2015
Dergi:  
SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde bireyler modernleşmenin etkisiyle yoğun bir etkileşim ve iletişim sarmalında yaşamaktadır. Aslında tempolu olan bu süreç, bireylerin mutlu bir yaşamın peşinden koşmasıyla yakından ilişkilidir. Bu anlamda bireylerin karşılaştıkları herhangi bir olumsuz ve zor durumlardan en az etkilenerek mutlu bir yaşamı talep etmesinde öğrenilmiş güçlülüğün hayati bir önemi bulunmaktadır. Dolayısıyla, öğrenilmiş güçlülük yalnızca bir güdü ve inanç değil aynı zamanda öz kontrol davranışı ve becerilerini de içeren bilişsel yetenekler olarak ifade edilmektedir. Öğrenilmiş güçlülük, stresi ortaya çıkaran yaşam olayları ve bununla birlikte oluşan istenmedik içsel olayları tamamen kaldırılamadığını, fakat hedef davranışa ulaşmada kişinin öz davranışlarını denetleyerek kabul görmeyen durumları en aza indirgememizi sağlayan bilişsel birikimlerdir. Bu incelemenin asıl amacı, bu terimi (öğrenilmiş güçlülük) kavramsal ve kuramsal olarak açıklayarak günümüz modern dünyasında bireyin yaşantısında ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktır. Öğrenilmiş güçlülük, kavramının ortaya çıkışı tarihsel perspektifle değerlendirilmiştir. Bu anlamda bu çalışmanın bir diğer amacı ise, çeşitli öneri ve görüşlere yer vererek literatüre katkıda bulunmaktır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 144
Atıf : 596
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini