Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 170
 İndirme 54
Hemşirelikte Sanat Terapisi
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Amerikan Sanat Terapisi Derneği, sanat terapisini, bireylerin, sanat terapisti tarafından sunulan sanatsal medyayı, yaratıcı süreci ve ortaya çıkan sanat eserini, duygularını keşfetmek ve duygusal çatışmaları uzlaştırmak için kullandıkları zihinsel bir süreç olarak tanımlar. Sanat terapisinin teorik temeli beyin lateralizasyonu teorisidir. Buna göre sol beyin temel olarak mantık, dil, yazma ve akıl yürütme gibi süreçleri yönetirken sağ beyin çizim, müzik, duygu, yaratıcılık vb. süreçleri yönetmektedir. Sağ beyin bu süreçleri yönetirken duyusal veya duygusal bilgilerin işlenmesinde, ilk önce bir görüntü izdüşümü yaratır, bilgiyi işler sonrasında sözlü düşünme ve hafıza üretmek için onu sol beyine iletir. Sanat terapisi, hastalara olumsuz duyguları önleme, davranışsal ve psikolojik semptomları hafifletme ve böylece yaşam kalitesini artırma konusunda yardımcı olan sezgisel bir ifade tarzı sağlar. Diğerleri sanatın kendisini terapi olarak görür. Yani, sanat yapıtına dahil olan yaratıcı süreç, ister çizim, resim, heykel, isterse başka bir sanat formunda olsun, yaşamı geliştiren ve sonuçta terapötik olan uygulama ya da materyaldir. Çeşitli çalışmalardaki kanıtlar, sanat terapilerine katılan hastaların aile fertleri ve sağlık hizmeti verenler için büyük olumlu faydalar olduğunu göstermiştir. Ancak teknolojideki gelişmeler duyguların ve psikolojinin hastalıkları üzerindeki etkilerini açıkça ortaya koymuştur. Genellikle, hastalığın tüm belirtileri “hasta hissetmek” ifadesiyle tanımlanır. Bu durum hasta olma bilincimizin acı ya da üzgün hissetmek gibi duyusal bir bileşen olduğu anlamına gelmektedir. Hemşirelik aynı zamanda yardıma ihtiyaç duyan hasta veya sağlıklı bireyin duygularını ve hislerini okuyabilme sanatıdır. Hemşirelik, bir sanat ve bilim olarak kabul edilir ve bakım, hemşireliğin teorik çerçevesini oluşturur. Hemşirelik bakımı, hemşire-hasta arasındaki sezgisel bir anlayışa, birlik ve bağlantıya dayanmaktadır. Görev odaklı yaklaşımlar hemşirelere bakım kalitesini sürdürme noktasında zorluk çıkarmaktadır. Hemşirelikte kaliteli bakım uygulamaları, sanat ve bilimin birlikte uygulanması gerekliliğini doğurmaktadır. Hemşirenin hasta ile birlikte tıbbi ortamdaki yaratıcı çalışmalara katılması, hastanın güvenli bir şekilde duygularını ifade etmesi için fırsatlar sunabilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Hemsi̇reli̇kte Sanat Terapi̇si̇
2020
Yazar:  
Özet:

The American Art Therapy Association defines art therapy as an intellectual process that individuals, art therapists offer the art media, the creative process and the emerging art work, which they use to explore their emotions and reconcile emotional conflicts. The theoretical basis of art therapy is the theory of brain lateralization. According to this, the left brain mainly manages processes such as logic, language, writing and mind-execution while the right brain is drawing, music, emotions, creativity, etc. Manages the processes. The right brain, while managing these processes, in processing sensual or emotional information, first creates an image distraction, then transmits information to the left brain to produce oral thinking and memory. Art therapy provides patients with an intuitive style of expression that helps prevent negative emotions, relieve behavioral and psychological symptoms and thus improve the quality of life. Other people see the art itself as a therapy. Thus, the creative process involved in the artwork, whether it is painting, painting, statue, or in any other art form, is the application or material that develops life and ultimately therapeutic. Evidence in various studies has shown that patients who participate in art therapies have great positive benefits for family members and healthcare providers. But technological developments have clearly revealed the effects of emotions and psychology on diseases. Usually, all the symptoms of the disease are defined by the expression of "healthy feeling". This state means that being sick is a sensational component of our consciousness, such as feeling painful or sad. Nursing is also the art of being able to read the feelings and feelings of a patient or healthy individual who needs help. Nursing is considered an art and science, and care forms the theoretical framework of nursing. Nursing care is based on an intuitive understanding, unity and connection between the nurse and the patient. The task-focused approaches make nurses difficult at the point ofining quality care. Quality care practices in nursing generate the need for the joint application of art and science. The participation of the nurse in creative studies in the medical environment with the patient will be able to provide the opportunity for the patient to express his feelings safely.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.500
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini