Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 100
 İndirme 45
 Sesli Dinleme 1
Avrupa Enerji Güvenliği ve Türkiye
2011
Dergi:  
Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale temelde Avrupa’nın enerji alanındaki durumunu uluslararası yapının sistemsel etkileri üzerinden incelemektedir. Analiz düzeyinde tercih edilen neo-realist yaklaşım gereği özellikle Avrupa Birliği’ne yön veren büyük devletlerin politikaları kapsam içine alınmıştır. Uluslararası sistemin etkisi gereği –ABD, Rusya ve Çin gibi– diğer büyük güçlerin enerji alanındaki politikalarının Avrupa’nın enerji güvenliğine yaptığı etkiler de yine çalışma kapsamında değerlendirilmiştir. Bu çerçeveden bakıldığında uluslararası sistemin tek kutuplu yapısının Avrupalı büyük devletlerin dış politikalarını ve enerji politikalarını Soğuk Savaş’ın sonundan bu yana etkilemekte olduğu ve tek kutupluluğun sorgulanması ile paralel bir şekilde enerji politikalarında da belirgin değişiklikler olduğu gözlemlenmektedir. Enerjinin giderek önem kazandığı bir uluslararası sistemde enerji kaynakları ile Avrupa’nın ortasında yer alan Türkiye’nin rolü de güncel tartışmalar arasındadır. Sonuç olarak bu çalışma, dünya siyasetinde daha etkin olmak isteyen AB’nin büyük üyeleri için enerji güvenliğinin çok kritik bir konu olduğunu ve Avrupa ile potansiyel enerji sağlayıcıları arasında bulunan Türkiye’nin de Avrupa ülkelerinin enerji güvenliğini sağlamada stratejik bir rol üstlendiğini ileri sürmektedir. Anahtar Kelimeler: Enerji güvenliği, Çok Kutuplu Sistem, Neo-realizm, Petrol ve Doğalgaz, Boru Hatları, Hazar Havzası.

Anahtar Kelimeler:

European Energy Security and Turkey
2011
Yazar:  
Özet:

This article evaluates European energy profile with a special reference to the international political system. Because the framework of this study is based on neorealist approach, the foreign and energy policies of major EU powers are examined. This study also refers to the impact of energy policies of other major international powers on European energy security. From this point of view, the foreign and energy policies of major European powers are severely affected by the unipolar structure of international system. The recent arguments on the questioning of unipolarity help to explain shifts in foreign energy policies of major European actors. Moreover, Turkey’s role of a bridge between energy sources and Europe has become a debated issue as far as the accelerating importance of energy security in world politics is considered. To sum up, this study reminds that energy security is a very critical issue for the major European powers who might be seeking for becoming one of the poles in a future multipolar structure as well as Turkey’s strategic position for Europe by providing a solution to the current energy security concerns. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 554
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini