Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 47
 İndirme 15
The Present Role Of Anti-drone Technologies In Modern Warfare and Projected Developments
2019
Dergi:  
Güvenlik Stratejileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birçok bilim insanının belirttiği gibi, “Otonom dronlar, askeri teknolojide nükleer bombanın icadından bu güne en büyük buluş olarak nitelendirilmektedir. MAD doktrininin ardındaki fikir, iki tarafın da nükleer silahlarla büyük çaplı bir savaşta kazananın olmayacağı ve karşılıklı olarak yok olacağı yönündedir. Bu çıkmaz, göreceli olarak dünyayı, her şeyi kapsayan bir savaşa dönüşmekten alıkoymuştur. 1917 yılında tarihteki ilk insansız uçakla başlayan ve teknoloji ile birlikte sürekli gelişmeye devam eden dronlar 2006 yılında Amerikan Federal Havacılık Dairesi’nin ticari dron kullanılmasına ilk defa izin vermesi ile yaygınlaşmaya başladı. Buna paralel olarak akademik literatürde özellikle silahlı dronların uzun vadeli güvenlik ve istikrarı tehdit edebileceğine ilişkin dron kullanımı ile ilgili çok sayıda hipotez bulunmaktadır. Ancak, modern dronların hızla çoğalan kullanımı dünyayı hem sivil hem de askeri alanlarda açıkça daha çatışmalı bir yer haline getirme eğilimindedir. Bu husus, nükleer çatışmada MAD doktrinin aksine herhangi bir etkili çözüm bulunamamış evrensel düzeyde tanımlanamayan bir sorun olarak devam etmektedir. Bu sorunsal çerçevesinde, çalışma öncelikle giderek artan sayıda kabiliyetli dronların nasıl aşikar sorunlar yarattığı konusunda farkındalık sağlamakla birlikte literatüre en son anti-dron teknolojilerini ve araçlarını tanınması yönünde katkı yapmakta ve öngörülebilir karşı teknolojinin yol haritasını ana hatlarıyla belirlemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Güvenlik Stratejileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 314
Atıf : 1.695
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini