Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 51
 İndirme 16
Ses Temelli Cümle Yönteminin İlk Okuma-Yazma Öğretimi Üzerindeki Başarısının Öğretmen Açısından Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çağın gereklerine ve öğrencinin gelişim düzeyine uygun bu becerilerin geliştirilmesi bazı eğitim yaklaşım ve modellerinin göz önünde bulundurulmasını gerektirmektedir. Bunlar: Çoklu Zekâ, Yapılandırmacı Yaklaşım, Beyin Temelli Öğrenme, Öğrenci Merkezli Öğrenme, Bireysel Farklılıklara Duyarlı Öğretim gibi yaklaşım ve modellerdir. Bu yaklaşım ve modeller çerçevesinde geliştirilen Türkçe Öğretim Programı’nda ilk okuma - yazma öğretiminin yöntem olarak Ses Temelli Cümle Yöntemi ile yürütülmesi ön görülmüştür. Bu Çalışmanın amacı ses temelli cümle yönteminin, ilk okuma ve yazma öğretimindeki başarısını, yöntemin uygulama basamakları doğrultusunda belirlemek, genel olarak uygulama ve özel olarak da yöntemin uygulama basamaklarında, yönteme bağlı olumlu ve olumsuz yönleri tespit etmektir. Çalışmanın evreni, ilk okuma ve yazma öğretimini ses temelli cümle yöntemi ile yürüten sınıf öğretmenleri, örneklemi ise çalışmaya katılan ve ilk okuma ve yazma öğretimini ses temelli cümle yöntemi ile gerçekleştiren 332 sınıf öğretmenidir. Nicel araştırma yöntemi ile betimsel araştırma modeli kullanılan çalışmada, verilere ulaşmak için araştırmacı tarafından oluşturulan veri toplama aracı kullanılmıştır.  Öğretimi ses temelli cümle yöntemi ile gerçekleştiren öğretmenlerden oluşan örnekleme uygulanan veri toplama aracı öğretmenlerin kişisel özellik ve mesleki bilgilerinin yer aldığı birinci bölüm ve öğretimde uygulanan ses temelli cümle yönteminin aşamaları doğrultusunda süreç ve olumlu-olumsuzluklar ile birlikte değerlendirilen ikinci bölümden oluşmaktadır. Veri toplama aracı ile edinilen veriler, istatistik programları ile analiz edilmiş ve bulgular karşılaştırmalı olarak yorumlanmış ve önerilerde bulunulmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Sound-based Sentence Method Of Teaching Reading and Writing From The Teacher’s Perspective
2019
Yazar:  
Özet:

Developing skills in accordance with the requirements of our times and the level of development of the student requires some educational approaches and models to be considered. Some of these approaches and models are Theory of Multiple Intelligence, Constructivist Approach, Brain Based Learning, Student Centered Learning and teaching methods that mind individual differences. In the Turkish Teaching Curriculum developed within the framework of these approaches and models, it is decided that reading and writing instruction method will be the Sound-based Sentence Method. The aim of this study is to determine the success of the sound-based sentence method in teaching reading and writing in accordance with the application steps of the method, and to determine the positive and negative effects of the applications of the method, particularly on the individual steps. The universe of the study is the primary school teachers who teach reading and writing using the sound-based sentence method and the sample of the study is 332 primary school teachers who participated in the study and performed the teaching of reading and writing using the sound-based sentence method. Descriptive research model was used with quantitative research method in the study as well as the data collection tool which was formed to reach the data. The data collection tool applied to the sample which consists of teachers who used the sound-based sentence method to teach reading and writing is composed of two parts. The first part includes the characteristics and occupational knowledge of the teachers while the second part includes the evaluation of the process and the positive and negative aspects in accordance with the stages of the voice based sentence method applied in teaching. Results were obtained by analyzing the data collected with the data collection tool with statistical programs and comparatively interpreting the results of the process.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.341
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi