Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 58
 İndirme 23
Sosyal Ağ Kullanımının Akıllı Telefon Yoksunluğu Korkusu (nomofobi) ile İlişkisi: Üniversite Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
2021
Dergi:  
ODU Journal of Social Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Akıllı telefonların fiziksel ve konumsal kısıtlamalar olmadan her zaman ve her yerde erişebilir olması ve aşırı kullanımı, bireyin mobil cihazına erişemediğinde yaşadığı endişeyi ifade eden nomofobi sorunun ortaya çıkmasına neden olmuştur. Akıllı telefonların aşırı kullanımında sosyal ağ sitelerinin etkisi göz önünde bulundurulduğunda, nomofobinin gelişimden sosyal ağ sitelerinin rolünün olup olmamasının sorulması önemli hale gelmektedir. Bu kapsamda, sosyal ağ kullanım alışkanlıklarının nomofobi ile olan ilişkisinin ortaya çıkarılması bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini Türkiye'deki bir devlet üniversitesinin sağlık yüksekokulunda öğrenim gören toplam 430 lisans öğrencisi oluşturmuştur. Araştırmada öğrencilerin nomofobi düzeyini ve sosyal ağların kullanım amaçlarını ölçmek için Sosyal Ağların Kullanım Amaçları Ölçeği ve Nomofobi Ölçeği kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre öğrencilerin yaşı, cinsiyeti ve gelir düzeyi ile sosyal ağların kullanım amaçları ve nomofobi ile ilişkisinin olmadığı tespit edilmiştir (p>0.05). Ayrıca akıllı telefon aracılığıyla interneti sınırsızca kullanma ve interneti kullanma süresi değişkenlerinin sosyal ağların kullanım amaçları ve nomofobi ile ilişkisi olduğu bulunmuştur (p<0.05). Son olarak, sosyal ağların kullanım amaçları ile nomofobi arasında zayıf düzeyde anlamlı ilişki olduğu tespit edilmiştir (p<0.05).

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Of Social Network Use With The Fear Of Being Without The Mobile Phone (nomophobia): A Research On University Students
2021
Yazar:  
Özet:

The fact that smartphones can be accessed anytime and anywhere without physical and spatial restrictions and their excessive use has led to the emergence of the nomophobia problem, which expresses the anxiety experienced by the individual when they cannot access their mobile device. Considering the impact of social networking sites on excessive use of smartphones, it becomes important to ask whether social networking sites have a role in the development of nomophobia. In this context, revealing the relationship between social network usage habits and nomophobia is the aim of this study. The research sample of schools in the state university in Turkey has created a total of 430 undergraduate students. In the study, the Social Networks Usage Purposes Scale and the Nomophobia Scale were used to measure the nomophobia level of the students and the usage purpose of the social networks. According to the results obtained, it was determined that the age, gender and income level of the students were not related to the usage purpose of social networks and nomophobia (p> 0.05). In addition, it was found that the variables of using the internet unlimitedly and using the internet via smartphone are related with the usage purpose of social networks and nomophobia (p <0.05). Finally, it has been determined that there is a weakly significant relationship between the usage purpose of social networks and nomophobia (p <0.05).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








ODU Journal of Social Sciences Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.021
Atıf : 2.267
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini