Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 39
 İndirme 13
Suriyeli Öğrencilere Türkçenin İkinci/yabancı Dil Olarak Öğretiminde Yaşanan Sorunların Öğretmen Görüşleri Açısından Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Suriye iç savaşının 2011 yılında başlamasından bu yana Türkiye çok sayıda Suriyeliye ev sahipliği yapmaktadır. İlk zamanlarda söz konusu “misafirlik” durumunun geçici bir zaman süreceği ön görülürken bugün gelinen nokta, bu durumun kalıcı olacağını göstermektedir. Suriyeli mülteciler/göçmenler de diğer birçok ülkedeki mülteciler/göçmenler gibi başta beslenme, barınma, güvenlik, sağlık, eğitim olmak üzere önemli sorunlarla yüzleşmektedirler. Bahsi geçen alanlar insani krizlerin ortaya çıktığı ve ivedilikle çözülmesi gereken temel sorunlardır. Türkiye imkânları ölçüsünde Suriyeli mültecilerin beslenme, barınma, sağlık gibi sorunlarını büyük ölçüde çözmüştür. Eğitim alanında ise birtakım sorunların yaşandığı, çözümün ise ancak sorunlu alanların doğru tespit edilmesi, tanımlanması ve değerlendirilmesi ile mümkün olabileceği ifade edilmektedir. Çalışmanın temel amacı, Suriyeli öğrencilerin eğitimle ilgili yaşadıkları sorunların tespit edilmesi, öncelik ve önem sırasına göre değerlendirilmesine yöneliktir. Bu bağlamda, Suriyeli öğrencilere eğitim veren öğretmenlerin görüşleri en önemli kaynaktır. Nitel araştırma desenine sahip olan çalışma kapsamında, Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan öğretmenlerden anket yoluyla elde edilen veriler içerik analizi yöntemi ile analiz edilmiştir. Çalışmanın sonuçlarında, Türkiye’de yaşayan Suriyeli öğrencilerin önceki yıllarda yaşadığı sorunların büyük ölçüde devam ettiği görülmektedir. Öğrencilerin yaşadığı en büyük sorun dil ve iletişim kaynaklıdır. Öğrencilerin yeterli seviyede Türkçe öğrenemedikleri tespit edilmiş; bu sorunun Suriyeli öğrenciler açısından okula devamsızlık, müfredatın gerisinde kalma, eğitimde fırsat eşitsizliğine uğrama ve çevreye uyum sağlayamama gibi birçok sorunu beraberinde getirdiği anlaşılmıştır. Öğretim programı ve ders materyalleri boyutunda yaşanan eksikliklerin yanı sıra öğretmen yeterlikleri ile ilgili birtakım sorunlar olduğu tespit edilmiştir. Hizmet içi kurslarda eğitim programının yapısı, seminerlerin yürütülmesi ve seminer veren hocaların nitelikleri ile ilgili birtakım sorunlar olduğu da çalışmada ulaşılan sonuçlar arasındadır. Ortaya çıkan bu sorunlara ivedilikle çözüm bulunmaması durumunda yakın gelecekte çok daha büyük sorunların ortaya çıkacağı ön görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Assessment Of Problems In Teaching Turkish As A Second/stranger Language To Syrian Students In Terms Of Teachers' Opinions
2020
Yazar:  
Özet:

Since the start of the Syrian Civil War in 2011, Turkey has hosted a large number of Syrians. In the early days, it was predicted that the status of "hostiness" will last for a temporary time, while the point today shows that this situation will be permanent. Syrian refugees/immigrants also face major problems, including food, housing, safety, health, and education, like refugees/immigrants in many other countries. The areas mentioned are the main problems in which human crises arise and which must be solved in a timely manner. Turkey has resolved the problems of Syrian refugees as far as possible, including food, housing and health. In the field of education, it is said that a number of problems occur, and the solution can only be made by the correct identification, identification and evaluation of the problem areas. The main objective of the study is to identify and evaluate the problems with which Syrian students experience in relation to education according to priority and importance. In this context, the opinions of teachers who educate Syrian students are the most important source. In the framework of the study that has a quality research pattern, the data obtained through the survey from teachers working in various provinces of Turkey has been analyzed by content analysis method. The results of the study show that the problems of Syrian students living in Turkey in the previous years are largely continuing. The biggest problem that students experience is language and communication. It has been found that students are not able to learn Turkish at a sufficient level; it has been understood that this problem brings many problems with the view of the Syrian students, such as continuity in school, staying behind the curriculum, the inequality of opportunities in education and the failure to adapt to the environment. In addition to the deficiencies in the size of the teaching program and the teaching materials, a number of problems related to the teaching skills have been identified. The structure of the training program in the service courses, the conduct of seminars and a number of issues related to the qualifications of the teachers who give seminars are also among the results achieved in the study. If there is no solution to these problems in the near future, there will be much greater problems in the near future.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.090
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini