Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 121
 İndirme 55
Türkiye’de Sivil Toplum (1923-2000 Dönemi)
2020
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Sivil toplum kavramı, farklı dönemlerde meydana gelen değişimler çerçevesinde önemli dönüşümler yaşamıştır. Kavram özellikle demokrasi kültürü ve bilincinin yerleşmesi bakımından önemli bir araç olarak değerlendirilmektedir. Demokratikleşme süreçlerinin sağlıklı ve hızlı yerleştiği toplumlarda yurttaşların başta siyasal hayat olmak üzere toplumun her alanında aktif olarak yer alması ideal olandır. Sivil toplum da bu anlamda aktif yurttaşlık bilincinin yerleşmesi, devlet-toplum arasındaki taleplerin karşılıklı olarak dile getirilmesinin en önemli aracı haline gelmiştir. Sivil toplum kavramın üzerinde oydaşılmış bir tanımı bulunmamaktadır. Bu durum çoğu zaman kavramın yanlış kullanılmasına ve yanlış anlaşılmasına neden olmaktadır. Sivil topluma yönelik geliştirilen tanımlamaların ortak noktası; sivil toplumun devletten otonom, demokratikleşme sürecine katkı sağlayan, toplumsal taleplerin dile getirilmesine aracı olan ve sivil niteliği ön planda olan bir alan olduğudur. Modernleşme ve demokratikleşme sürecinin kesintiye uğradığı dönemlerde sivil toplumun rolleri de değişime uğramaktadır. Bu çalışmanın amacı, Bu çalışmanın amacı, Türkiye’de 1923- 2000 yılları arasında sivil toplumun gelişimine yönelik analizi ortaya koymaktır. Çalışma kapsamında sivil toplumun ortaya çıkışına, düşünsel temellerinin neler olduğuna, hangi dönüşümlerden geçtiğine, ekonomik, sosyal ve siyasal gelişmelerden nasıl etkilendiğine yönelik literatür taraması yapılmıştır. Sivil toplumun Doğu ve Batı toplumlarında oluşmasını sağlayan unsurların irdelendiği çalışmada, sivil toplumunun gelişiminde devlet ve yönetici kesimin tutumu ile mevcut ekonomik ve siyasal ortamın bu gelişimi ne yönde etkilediği ortaya konulmaya çalışılmıştır. Türkiye’de sivil toplumun siyasal ve ekonomik konjonktüre bağlı olarak süreksiz bir yapı seyrettiği, buna rağmen son dönemlerde sivil toplumun hem nitelik hem nicelik olarak etkinliğinin arttığı çalışmada varılan sonuçlardandır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 367
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini