Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 38
 Görüntüleme 96
 İndirme 8
Zorunlu-Kitlesel Göç Olgusuna Sosyolojik Bir Yaklaşım: Türkiye’deki Suriyeli Sığınmacılar Örneği
2018
Dergi:  
Dini Araştırmalar
Yazar:  
Özet:

Göç; ister bireysel ve gönüllü olsun, ister kitlesel ve zorunlu olsun birçok sorunu beraberinde getiren bir süreçtir. Göç basit bir mekân değişikliği değil, göç edenin zihninde başlayıp mekân değiştirme ile devam eden bir sosyal olgudur. Sosyal ve kültürel çevreyi değiştirir ve göçmeni yeni bir ilişkiler ağına sokar. Göç, sağlıktan eğitime, barınmadan istihdama, ekonomiden örgütlenmeye bir dizi uyum, değişim ve dönüşüm gerektiren süreçtir. Son yıllarda Suriye’den Türkiye’ye doğru gerçekleşen zorunlu ve kitlesel göç; hem göç eden Suriyelileri, hem de göçü kabul eden Türk vatandaşlarını olağanüstü göç koşulları ile yüzleşmek zorunda bırakmıştır. Ancak bu yakın geçmişte yaşanmış en büyük göç hareketi, hareketin büyüklüğüne oranla minimum düzeyde sorunlarla yürütülmektedir. Bunu sağlayan faktörler iki toplumun ortak tarih, inanç ve kültürel değerlere sahip olması, akrabalık ve etnik aidiyet ilişkileri, bütün bunların ötesinde devlet desteği ve sivil toplum katkılarıdır. Bu kitlesel ve ani göçün ilk beş yılında Türkiye’de hükümet yetkililerinden yerel yönetimlere, bürokrasiden tüm sivil toplum kuruluşlarına kadar herkes bir yardım seferberliğine girişmiştir. Yapılan bu yardım ve dayanışmanın temel dinamiğini ensar-muhacir kardeşliği söylemi oluşturmuştur. Türkiye adeta ensar–muhacir kardeşliğinin modern zamanlarda yeniden üretilebileceğini kanıtlamıştır. Daha sonraki yıllarda ise bu göç, daha rasyonel bir biçimde ekonmik ve sosyal gerçeklere göre şekillenmeye başlamıştır. Bu çalışmada Suriye’den Türkiye’ye doğru yaşanan kitlesel ve zorunlu göç; sorunlar, çözümler, uyum ve toplumsal bütünleşme açısından ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Sociological Approach to the Compulsory-Massive Immigration Fact: An Example of Syrian Refugees in Turkey
2018
Yazar:  
Özet:

Migration is a process that brings together many problems, whether individual or voluntary, whether massive or compulsory. Immigration is not a simple change of place, but a social phenomenon that begins in the mind of the immigrant and continues with the change of place. It changes the social and cultural environment and puts the immigrant into a new network of relationships. Immigration is a process that requires a series of adaptation, change and transformation from health to education, from housing to employment, from economy to organization. The forced and massive migration from Syria to Turkey in recent years has forced both migrants and Turkish citizens who accept migration to face extraordinary immigration conditions. But this greatest immigration movement in the recent past is carried out with a minimum level of problems compared to the size of the movement. The factors that make this possible are the fact that the two societies have common history, beliefs and cultural values, relativity and ethnic affiliation relationships, beyond all of this, state support and contributions to the civil society. In the first five years of this massive and sudden migration, everyone in Turkey, from government officials to local governments, from bureaucracy to all civil society organizations, has entered a aid movement. The basic dynamics of this support and support made was the assar-muhacir brotherhood speech. Turkey has proven that the ensar-muhacir brotherhood can be re-produced in modern times. In the subsequent years, this migration began to form more rationally according to economic and social facts. In this study, the massive and compulsory migration from Syria to Turkey was addressed in terms of problems, solutions, harmony and social integration.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Dini Araştırmalar

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 1.056
Dini Araştırmalar