Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 49
 İndirme 6
İş Dünyasının Muhasebe Eğitiminden Beklentilerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma
2017
Dergi:  
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzün iş dünyasında başarılı olabilmenin ve rekabet avantajı elde edebilmenin en önemli anahtarlarından biri eğitimli; yetişmiş ve kalifiye iş gücüne sahip olabilmektir. İş gücüne gereken nitelikleri kazandırmak mesleki eğitim veren üniversitelerin temel görevleri arasında yer almaktadır. Meslek yüksekokulu muhasebe bölümlerinde verilen muhasebe eğitiminde iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli muhasebe meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmakta ve bu doğrultuda mesleki eğitim gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerin mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışları kazanması ve zamanın bilimsel, teknolojik değişme ve gelişmelerine ayak uydurabilmesi, hem üniversitelerin hedeflerini gerçekleştirebilmelerine olanak sağlamakta, hem de iş dünyasının beklentilerini karşılayabilmektedir. Çalışmada, Manisa’daki serbest muhasebeci ve serbest muhasebeci mali müşavirlik bürolarında çalışan meslek mensuplarının muhasebe eğitiminden ve muhasebe meslek eğitimi almış öğrencilerden beklentilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırma sonucunda iş dünyasını temsil eden muhasebe meslek mensupları, muhasebe bölümü mezununun/stajyerlerinin “pratik deneyim eksikliği, teorik bilgi yetersizliği, defter tutulmasının öğrenilmemesi, sosyal yönlerinin yetersizliği ve çalışma hayatını algılama güçlüğü” nedenleriyle muhasebe işlevlerinde yetersiz kaldığını düşünmektedir. Yeni mezun/stajyerlerde “özeleştiri yapabilme” kişilik özelliklerinde, “yabancı dil bilme” ise temel yeteneklerde en önemsiz bulunan özelliklerdir. İş dünyası üniversite öğrenimi sırasında alan dersleri olarak “genel muhasebe, ofis programları, ön muhasebe, bilgisayarlı muhasebe ve maliyet muhasebesi” derslerinin alınmasının önemli olduğunu düşünmektedir. Bunların yanı sıra meslek mensupları, alan dışı “ticari belgeler, iş etiği, maliyet yönetimi, bilgi/belge yönetimi, işletme becerileri/grup çalışması ve büro yönetimi/iletişim” konularında derslerin de öğrenim süresince alınmasının önemli olduğu görüşündedir. Muhasebe meslek mensubunun demografik özellikleri ile adayların muhasebe işlevlerinde yetersiz kalma nedenleri, adaylarda aranılan kişilik özellikleri/temel yetenekler ve üniversite eğitimi sırasında alınması gereken alan/alan dışı dersler hakkındaki görüşleri kurulan hipotezler ile test edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 988
Atıf : 8.970
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini