Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 91
 İndirme 34
Kompetenzforderung Durch Literarisches Lernen Im Daf-unterricht
2010
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Almanca’nın yabancı dil olarak öğretiminde kullanılan edebi metinlerin hangi becerileri geliştirdiği ele alınmıştır. Bu bağlamda, çeşitli beceri modelleriyle edebi ve didaktik iletişim modelleri, bilgiye dayalı ‘bottom-up (aşağıdan yukarıya) metodu’ ve ‘deneyime dayalı top-down (yukarıdan aşağıya) metodu’ tanıtılmaktadır. Yabancı dil olarak Almanca’nın öğretiminde edebiyatın kullanılması sayesinde çok önemli beceriler elde edilebilir. Sonuç olarak söz konusu öğretim ve öğrenim hedefleri dilsel, iletişimsel, metinsel/ edebi, duygusal, sosyal, psikolojik, kültürel ve kültürler arası düzlemde kendini göstermektedir. Yabancı dilde verilen edebiyat dersinde öğretmenler dil alıştırmaları, metin çalışmaları, yaratıcılığın geliştirilmesi, kişilik oluşumu ve kültürler arası iletişimin öğretimi gibi olguları birbiriyle ilişkilendirebilmektedir. Edebi metinlerle yapılan çalışmalar, gerek yabancı dilde okuma ve duyduğunu anlama becerisini, gerekse konuşma ve yazma becerisini geliştirmektedir. Ayrıca öğrenciler kendi dünya deneyimlerini de devreye sokarak çeşitli anahtar becerilerini pekiştirebilirler. Anahtar Kelimeler: Edebi öğrenme, öğrenme ve öğretme hedefleri, beceriler, beceri modeli, iletişim modeli.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.649
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini