Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 22
Oecd Ülkelerinde Yapılan Sosyal Girişimcilik (yardımlaşma) Faaliyetlerinin Yakınsama ve Ekonomik Büyüme Üzerindeki Etkileri
2020
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

  Ülkeler arası gelişmişlik farkları sorunu ekonomistlerin ilgi alandaki konulardandır. Ülkeler arasındaki farkın genel olarak fiziki sermaye, beşeri sermaye, nüfus artışı ve teknolojik gelişmeden kaynaklandığı ilişkisi ile yaklaşılan bu yakınsama ölçümlemesine daha birçok başlık eklenerek test edilmiştir. Genel itibari ile koşullu yakınsama bulgusu ekonomistleri başkaca faktörlere bakmaya yöneltmişlerdir. Piyasa yapısı bunlardan birisidir. Neticede, piyasa yapısından kaynaklı sorunların önlenmesinde ya da azaltılmasında sosyal girişimcilik (toplumsal sorunlara yiyecek, barınak, eğitim, temel sağlık ve hijyen hizmetleri gibi) faaliyetleri çözüm olarak ortaya çıkmıştır. Çalışmada genişletilmiş Solow modeli (MRW (1992)) temel alınarak sosyal girişimciliğin ekonomik büyümeye katkısı incelenmektir. Bundan dolayı 24 OECD ülkesi için 1970-2014 yılları arasında sosyal girişimcilik için proxy olarak kullanılan STK ve Özel sektörün gerçekleştirmiş olduğu nakdi yardımların ekonomik büyümeye katkısı incelenmektedir. Sonuçlar sosyal girişimcilik faaliyetlerinin ekonomik büyümeyi pozitif etkilediğini göstermektedir. Bu çalışma veri seti ve model uygulaması olarak literatürde ilklerden olmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Social Intervention Activities In The Oecd Countries On The Security and Economic Growth
2020
Yazar:  
Özet:

The issue of differences in development between countries is the issue of interest of economists. The difference between countries has been tested by adding more titles to this approach measurement that is approaching with the relationship generally arising from physical capital, human capital, population growth and technological development. In general, the conclusion of the conditional proximity has led the economists to look at other factors. The market structure is one of them. Finally, in the prevention or reduction of problems arising from the market structure, social entrepreneurship (such as food, accommodation, education, basic health and hygiene services) has emerged as a solution to social problems. The study is based on the extended Solow model (MRW (1992)) to study the contribution of social entrepreneurship to economic growth. Therefore, the contribution to economic growth by NGOs and the private sector used as proxy for social entrepreneurship for 24 OECD countries between 1970 and 2014 is examined. The results show that social entrepreneurship activities have a positive impact on economic growth. This work is one of the first ones in literature as a set of data and model application.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.181
Atıf : 4.675
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini