Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 30
 İndirme 8
Üsküp Gazi Mustafa Paşa Camii Vakfı ve İmareti
2018
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gazi Mustafa Paşa, Fatih Sultan Mehmet, Sultan II. Bayezid, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman dönemlerinde çeşitli görevlerde bulunmuş, yaptığı görevlerde gösterdiği üstün başarıdan dolayı amirleri tarafından hep terfi ettirilmiştir. Üsküp’te kendi adına 1514 yılında kurduğu vakıf sayesinde bölgenin sosyo-ekonomik yapısına katkıda bulunmuştur. Gazi Mustafa Paşa Vakfının XV-XIX yüzyıllar arası mal varlıkları, bunların kullanma şekilleri, vakıfta görevli olanların atama ve azilleri, vakıf evraklarında düzenli bir biçimde kayıt altına alınmıştır. Vakfın Balkanlarda geniş bir alana yayılan mal varlıklarına, bu vakfın bulunduğu yerleşim yerlerine ve icra ettikleri fonksiyonlarına vakıf evraklarında yer verilmiştir. Bu vakfa zamanla ilgisi olmayan kişilerin musallat olmaları ve bunların bertaraf edilmeleri de yine vakıf evraklarında kaydedilmiştir. Vakıfla ilgili evraklarda vakfın taşınır, taşınmaz mal varlıkları ve bunların sağladığı gelir miktarları düzenli bir biçimde kayıt altına alınmıştır. Vakıfta Gazi Mustafa Paşa soyundan gelenlerin mütevelli olarak görevlendirilmeleri ve vakfın gelirinden istifade edilmeleri için hazırlanan fermanlar, bu araştırmayla ortaya çıkarılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Bishop Gazi Mustafa Paşa Camii Foundation and Immaret
2018
Yazar:  
Özet:

Gazi Mustafa Pasha, Fatih Sultan Mehmet, Sultan II. Bayezid, Yavuz Sultan Selim and Kanuni Sultan Suleyman have been in various duties during the period, and they have always been promoted by their commanders because of the superior success he has shown in his duties. The foundation, which he founded on his own behalf in 1514, contributed to the socio-economic structure of the region. The assets between the XV-XIX centuries of the Gazi Mustafa Pasha Foundation, their forms of use, the appointment of those who are responsible for the foundation and the members of the foundation are regularly recorded in the foundation documents. The assets of the foundation spread to a wide area in the Balkans, the settlements in which the foundation is located and the functions they perform are included in the foundation documents. Those who do not have any interest in this foundation are musallat and their removal is also recorded in the foundation documents. In the documents related to the foundation, the foundation is transferred, the immovable assets and the amount of income they provide are registered regularly. The foundation has prepared for the appointment of those from the descendants of Gazi Mustafa Pasha and for the recruitment of the foundation’s income, this research has been revealed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.086
Atıf : 3.594
Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi