Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 30
 İndirme 5
Basîrî ve Turkce Siirleri
2000
Dergi:  
FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Anatolia, with the conquest of Alp Arslan in 1071, became a place of freedam of thoughts, where organized state government prevailed and fine arts developed. Because of sultans' appreciation of poets and scholars, many people came to Anatolia, especially from Iran. This process continued after the conquest of Constantinople and its being the capital of the empire as a cultural and scientific center, and it attracted many people from Iran and Central Asia. Basîrî was one of them who came to Anatolia at the end of the XVth century and never returned his motherland. Basîrî being honored by the Palace and statesmen of the time, became populer as a witty-man and looked for the social gatherings of dignitaries. He was successful in Persian poetry as well as in Turkish poetry. In thıs study, firstly, Basîrî's life and works will be pointed out, and then his Turkish poems and poetic styles will be analyzed. At the end of the work, his poems will be transcribed.

Anahtar Kelimeler:

Basîrî and His Turkish Poems
2000
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 897
Atıf : 2.086
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini