Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 44
 İndirme 2
2008 KÜRESEL FİNANS KRİZİ SONRASI TÜRK BANKACILIK SEKTÖRÜNDE PERFORMANS DEĞERLENDİRİLMESİ
2020
Dergi:  
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanlık tarihinin parayı bulmasına kadar olan dönemde ve sonrasında, belirli değerleri saklama, değerlendirme ve takas işlemleri tarih boyunca insanların ekonomik hayatını oluşturmuştur. Paranın icat edilmesi ve insan etkileşimlerin artması ekonomik olayları düzenleyen kurumların varlığına ihtiyaç doğurmuştur. Bu ihtiyaçtan doğan bankalar kişilerin ve kurumların finansal işlemlerini kurallı bir şekilde yapmalarını sağlamaya başlamıştır. İş tanımını zamanla genişleten bankalar kişilere ve kurumlara bir çok hizmet veremeye başlamıştır. Zamanla çoğalan finansal kurumlar ve bankaların rekabet içerisinde olması, bankaları karlılıklarını artırıcı işlemler yapmaya yöneltmiştir. Bu bağlamda çalışmanın temel amacı, 2009-2018 yılları arasında Türk Bankacılık Sektörü’ nde yer alan 24 bankanın, 2008 Küresel Finans Krizi sonrasında, karlılıklarını etkileyen değişkenleri belirlemektir. Panel veri regresyon yönteminin kullanıldığı çalışmada ulaşılan bulgulara göre sermaye oranı, likidite riski, kredilendirme düzeyi, banka büyüklüğü, sermaye oranı ve yoğunlaşma değişkenlerinin performans üzerindeki değişimi açıklamada istatistiksel olarak anlamlı sonuçlar verdiği gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

2008 Global Financial Crisis After the Performance Assessment in the Turkish Banking Sector
2020
Yazar:  
Özet:

During the period and after the history of humanity to find money, the storage, evaluation and exchange processes of certain values have formed the economic life of people throughout history. The invention of money and the increase in human interactions have created the need for the existence of institutions that organize economic events. The banks that arise from this need have begun to ensure that individuals and institutions do their financial transactions in a regular manner. The banks that expanded their business definition over time have begun to provide a lot of services to individuals and institutions. With the time the multiplication of financial institutions and banks in competition has led the banks to do transactions that increase their profitability. The main objective of the study in this context is to identify the variables affecting their profitability of 24 banks in the Turkish banking sector between 2009-2018, after the 2008 Global Financial Crisis. According to the findings obtained in the study using the panel data regression method, the statistically meaningful results have been observed in the statement of the change over performance of capital ratio, liquidity risk, credit level, bank size, capital ratio and concentration variables.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Hitit Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 606
Atıf : 2.455
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi