Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 107
 İndirme 54
 Sesli Dinleme 1
Son Dönem Osmanlı’da Göç ve İskân Sorunlarına Yaklaşım Bağlamında Suriyeli Mülteciler
2017
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Göç olgusu ve beraberinde getirdiği sosyo-ekonomik problemler neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. Tarih boyunca insanlar kimi zaman gönüllü olarak yer değiştirse de bazen savaşlar, doğal afetler, sürgünler ya da iskân politikaları gibi nedenlerle göç etmek zorunda kalmışlardır. Osmanlı’da devletin zayıflamaya başladığı son dönemlerde bilhassa Balkanlar’da ve Kafkasya’da kaybedilen topraklardaki çok sayıda Müslüman Anadolu’ya iltica etmiştir. Devlet tarafından uygun yerlere yerleştirilmeye çalışılan bu insanlar, yerleştikleri bölgelerde bir takım yeni sorunlarla karşılaşmışlardır. Bu çalışmada son yüzyılda Osmanlı topraklarında meydana gelen savaşlar, göç dalgaları ve bu göçlerin Osmanlı toplumuna etkisinden ziyade göç hareketleri sonucu Anadolu’ya gelen mültecilerin durumu ele alınmıştır. Öncelikle bu dönemde devletin mülteciler için takip ettiği iskân politikası ve devlet yetkililerinin göç ve göçmen sorunları için aldığı tedbirler üzerinde durulmuştur. Belirlenen iskân muhitlerine yerleşen ya da yerleşmek zorunda kalan ve muhacir denilen bu zümrelerin, yerleştikleri bölgelerde karşılaştıkları iskân ve barınma sorunları, geçim sıkıntıları, eğitim ve sağlık problemleri üzerinde durulmuştur. Son olarak Osmanlı tecrübesi üzerinden Suriyeli mülteciler konusunda alınması gereken tedbirler ele alınmıştır. Çalışmanın, Osmanlı Devleti’nin 19. yüzyıldaki muhacir iskânı politikasına ve Suriyeli mültecilerin karşılaştığı sorunların çözümüne katkı sağlaması amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.297
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini