Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 12
Communist Geography Instead of Nationalist Geography: The New Cadres and the Case of Sándor Radó
2015
Dergi:  
Hungarian Cultural Studies
Yazar:  
Özet:

This article provides an introduction to the scholarly career of Sándor Radó (1899-1981), one of the leading Hungarian geographers and cartographers of the 1960s and 1970s. Belonging to a generation of newcomers who took control of every aspect of Hungarian scholarly life in the 1950s after the ousting of the old elite, Radó’s scholarly path was not unique. The complete transformation of Hungarian geography was deeply embedded within this broader process, as its nature, approaches, conduct, and institutional organization was rearranged along Marxist-Leninist ideological lines. A critical examination of Radó’s career and his scientific work, therefore, helps us to understand how Hungarian science functioned during the 1950s, 1960s, and 1970s, and provides insight into the practice of career and institution building, and thus reveals the atmosphere within which scientific results were achieved.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Hungarian Cultural Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 459
Atıf : 28
Hungarian Cultural Studies