Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 74
 İndirme 22
Avrupa Birliği İklim Değişikliği Politikasında Yeni Bir Politika Aracı: Emisyon Ticareti
2008
Dergi:  
Akademik İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

In recent years global climate change is one of the most debated environmental problems. Ever increasing greenhouse gase emissions by human activities are one of the factors, which cause global climate change. Of greenhouse gas emissions, carbon dioxide emissions are attracting a great deal of attention due to its share in total greenhouse gas emissions. The Kyoto Protocol organised in 1997 emphasised that everybody will be affected in any way by global climate change since this is a global environmental problem. Thus, the solution to this problem calls for an international co-operation. The Kyoto Protocol pointed out that developed countries shoud have more responsibility in coping with global climate change. It also set up some market mechanicms in order to control greenhouse gase emissions. The European Union inspired by the Kyoto Protocol wanted to have a leading role at international level and set up an economic instrument, known as the Emission Trading System. The Emission Trading System has some weaknesses since it is the first of its kind at international level. On the other hand, it can be a proto-type political instrument for countries that are out of the EU in coping with global climate change.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Akademik İncelemeler Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 447
Atıf : 3.308
Akademik İncelemeler Dergisi